Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
10.02.2023 20:15:28
Deli članek:

Napetost narašča! Black Gringosi obiskali trening murašev, nato pa so se navijači črno-belih odpravili proti Celju in tam ... (foto)

Odštevanje do spomladanske premiere v knežjem mestu.

Dobrodošla nazaj, 1. SNL, po dolgih pripravah se bo sredi sobotnega popoldneva nadaljevalo prvenstvo med elito na sončni strani Alp. Uvodno dejanje bo v Stožicah, največji objekt pri nas bo prizorišče mestnega derbija med Olimpijo in Bravom, nakar bo ob 17.30 Slavko Vinčić v knežjem mestu označil začetek nestrpno pričakovanega obračuna Celje – Mura. Da je dobil novo razsežnost, je poskrbelo zimsko kadrovanje grofov, ki sta se jim najprej pridružila nekdanja muraša Matko Obradović in Žan Karničnik, za še več vznemirjenja na ravnici pa je poskrbel neposredni prestop Luke Bobičanca iz Fazanerije na stadion Z'dežele.

Vse to je razvnelo strasti med privržencih črno-belih, ki nestrpno pričakujejo spomladansko premiero. Gostje se bodo počutili kot doma. Damirja Čontalo in njegove varovance bo spodbujalo okrog tisoč navijačev, ki kakopak verjamejo, da bodo njihovi ljubljenci uspešni. Z obiskom petkovega popoldanskega treninga jim je skupina Black Gringosov namenila dodatno energijo, nakar so se nekateri odpravili še v Celje. Oziroma so zasedli nad avtocesto med izvozoma Celje – vzhod in Celje - center. Očitno z namenom, da bi v praksi že dan pred tekmo potrdili slogan 'Celje sigdar čarno-bejlo je,' s katerim Sobočani vabijo na uvodno letošnjo preizkušnjo. Ob tem so prižgali nekaj bakel in izobesili transparent, na katerem je pisalo 'Dobrodošli v črno-belo mesto'. Ni kaj, napetost se stopnjuje, temperatura narašča ...