Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.02.2023 20:15:10
Deli članek:

Neverjetno! Bayern zaradi dolgega jezika Neuerja kaznoval z astronomsko vsoto!

Huda kazen za kapetana Bayerna Manuela Neuerja.

Če gre verjeti dobro obveščenemu Bildu, je Bayern svojega vratarja in kapetana kaznoval z odtegnitvijo ene mesečne bruto plače, kar znaša približno 1,6 milijona evrov. Razlog seveda tiči v tistem intervjuju za Athletic, v katerem je Neuer izrazil nezadovoljstvo zaradi Tonijau Tapaloviću, Hrvatu, ki je vrsto let delal kot trener vratarjev v bavarskem klubu.

S Tapalovićem sta namreč skozi leta stkala trdno vez. Neuer je boter Tapalovićevemu sinu, Tapalović pa Neuerjeva poročna priča. "To je bil zame hud udarec. O njegovi odpovedi so me obvestili klubski uradniki. Prišlo je od nikoder. Presenečenje je bilo tudi za Tonija. Nisem razumel, kaj se dogaja. To me je močno prizadelo. Bilo je najbolj brutalna stvar, ki sem jo doživel v karieri. Kot da bi mi nekdo iztrgal srce," je Neuer razlagal za The Athletic. Besede kapetana, ki bo do konca sezone na bolniški, potem, ko si je na smučanju zlomil nogo, so seveda dvignile nemalo prahu. Ob njegov medijski izpad so se med drugim obregnili izvršni direktor kluba Oliver Kahn in športni direktor Hasan Salihamidžić, predsednik Bayerna Herbert Heiner pa je za Marco dejal: "Za klub je nerazumljivo in veliko razočaranje, da Manuel Neuer ni prvi govoril z nami, ampak je najprej nagovoril novinarje. Bolj sem razočaran kot jezen, ker sem mislil, da se bo Manuel, ki je tukaj že zelo dolgo, najprej z nami pogovoril o morebitnih nesoglasjih."

Heiner je pri tem potrdil, da se Bayern ne bo odrekel Neuerju, kot je to storil Manchester United s Cristianom Ronaldom, potem ko je Portugalec v eksplozivnem intervjuju s Piersom Morganom javno kritiziral klub. "Ne, mi smo Bayern in tukaj se takšni konflikti rešujejo interno in na koncu krepijo klub," je poudaril Hainer. Predsednik ni ne potrdil ne zanikal, ali bo Neuer ob vrnitvi na igrišče še naprej kapetan ali pa bo to ostal Thomas Muller, ki ga zdaj nadomešča. "Sestali se bomo z njim in analizirali situacijo. Neuer je vratar svetovnega razreda, ki je z nami že več kot deset let. Zdaj je pomembno, da okreva po poškodbi, potem pa bomo videli, kako naprej," je še pristavil Heiner, ki je predsednik bavarskega velikana postal leta 2019.