stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 22.09.2022 09:45:25

Nekdanji zmaj se je odločil! Eden največjih izvoznih produktov Olimpije našel nov klub!

Martin Metelko
Issah Abass se seli na zahod Evrope.

Nekdanji nogometaš ljubljanske Olimpije Issah Abass je kot prost nogometaš po nekaj tednih našel novo sredino; okrepil bo vrste portugalskega prvoligaša Chavesa. Ganski napadalec, ki je zmajevo gnezdo zapustil na zadnji dan poletnega prestopnega roka 2018, ob tem pa se je v ljubljansko blagajno zlilo približno 1,75 milijona evrov, v nemškem Mainzu nikoli ni izpolnil visokih pričakovanj delodajalcev. Do pričakovanega preskoka ni prišlo, sledila je posoja v nizozemski Utrecht, kjer se je Ganec znova počutil bolje, se znašel tudi na radarju Southamptona – nad njim naj bi bil navdušen Ralph Hasenhüttl –, pozneje pa je začel njegov razvoj stagnirati. Sledili sta še posoji v Twente in Rijeko, ves čas pa je Abass padal na lestvici prioritet pri Mainzu.


Nemci so ob koncu prejšnje sezone napovedali krčenje kadra, nekdanji zmaj se je po vrnitvi s Hrvaške znašel na seznamu odpisanih, ni ga bilo niti v kadru rezervne ekipe, ki igra v četrti nemški ligi.

Pri Mainzu za Abassa niso našli zainteresiranih kupcev, pričakovano pa je sledila predčasna prekinitev pogodbe. Ganec se je tako kot prost nogometaš znova znašel na trgu, včeraj pa je razkril, da bo v prihodnje branil barve portugalskega Chavesa. Klub, ki se je ravno letos vrnil med elito, trenutno zaseda sredino prvenstvene lestvice, na začetku sezone pa ga je za kratek čas okrepil tudi nekdanji vratar Olimpije Žiga Frelih, a je to epizodo zaradi osebnih razlogov tudi hitro zaključil.

Članki iz rubrike