Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
1 22.09.2022 09:16:16

Srhljivka slovenskih upov! Zaostajali so za dva gola, potem pa …

NZS
Tonči Žlogar in njegovi izbranci v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Slovenska mladinska (U-19) reprezentanca je turnir prvega kvalifikacijskega kroga za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2023 v Belgiji začela z neodločenim izidom. Izbranci selektorja Tončija Žlogarja so se v Assnu z vrstniki iz Severne Irske razšli z izidom 2:2 (0:2), a zrli so porazu v oči, po prvem delu so namreč imeli Otočani dva gola prednosti. Obakrat je bil uspešen Patrick Kelly, član mlade ekipe West Hama je mrežo zatresel v 33. in 39. minuti. Londonski zasedbi se je poleti pridružil iz Coleraina, ki je še vedno mariborska nočna mora …
V nadaljevanju so naši upi razumljivo krenili v lov na znižanje zaostanka in dosegli namen, čeprav prevlada kar nekaj časa ni obrodila sadov. Vse do 76. minute, ko je upanje vrnil kapetan Srđan Kuzmić, kar je Slovencem vbrizgalo dodatno energijo. Izkoristili so jo v zadnji minuti rednega dela, med strelce se je vpisal Jaka Čuber Potočnik in zagotovil pomembno točko.
Slovenija je dvoboj odigrala v postavi Nejc Dermastija, Nino Milić, Kristjan Trdin, Nejc Klašnja, Srđan Kuzmić, Mitja Ilenič (od 71. Edvin Krupić), Tom Kljun (od 88. Anel Zulić), Marcel Lorber (od 71. Luka Turudija), Beno Selan, Niko Kasalo (od 46. Jaka Čuber Potočnik), Gašper Černe (od 79. Aleks Ristić).


Na drugi preizkušnji skupine je domača Nizozemska z 2:0 premagala Moldavijo, ki bo v soboto drugi nasprotnik obetavnih mladeničev s sončne strani Alp. V elitni del kvalifikacij se bosta uvrstili prva in druga reprezentanca iz vsake izmed 13 skupin, napredovala pa bo tudi tretjeuvrščena z najboljšim izkupičkom na tekmah s prvo in drugo ekipo skupine.

Članki iz rubrike