petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
0 22.08.2022 07:54:32

Norost! Lewandowski začel zabijati, ne boste verjeli, kaj mu je uspelo na gostovanju! (video)

Profimedia
Poljak Robert Lewandowski se je v dresu katalonskega nogometnega velikana Barcelone v drugem krogu španskega prvenstva vpisal na lestvico strelcev la lige. Sinoči je nekdanji zvezdnik Bayerna na gostovanju v San Sebastianu zadel po pičlih 44 sekundah igre, nato pa še enkrat v 68. minuti ter pomagal Barceloni do zmage nad Real Sociedadom s 4:1.

Lewandowski je gol na svoj 34. rojstni dan, prvi v španskem prvenstvu, proslavil z iztegnjenima rokama, nato se je veselil še s soigralci. Poljski lovec na rekorde je letos poleti prestopil iz Bayerna v Barcelono.

A Katalonci so vodstvo držali vsega pet minut, ko je švedski napadalec Alexander Isak v šesti minuti izenačil za gostitelje. Ti so imeli še nekaj priložnosti, vendar se je nekajkrat izkazal vratar blaugrane, Marc-Andre ter Stegen.

V drugem polčasu so gosti na krilih mladega Ansuja Fatija in Lewandowskega zaigrali bolje in v 66. minuti prek Ousmana Dembeleja povedli. Podajalec je bil Fati. Le dve minuti pozneje so gosti povišali na 3:1, ko je akcijo s svojim drugim golom večera končal Lewandowski. Tudi tokrat je bil podajalec Fati.



V 79. minuti sta glavna akterja zamenjala vlogi. Lewandowski je s peto podal do Fatija, ki se je vpisal med strelce za končnih 4:1. Na lestvici je Barcelona s štirimi točkami skočila na peto mesto.

V nedeljo je bil na terenu tudi Jan Oblak, ki je s soigralci pri madridskem Atleticu doživel prvi poraz. V Madridu so se zmage z 2:0 veselili nogometaši Villarreala, ki so se z zmago na vrhu razpredelnice poravnali z Real Madridom, Betisom in Osasuno, ki so prav tako zbrali po šest točk.

Drugi krog španskega prvenstva se bo končal z današnjima tekmama Elche  Almeria (20.00) in Girona  Getafe (22.00).

Članki iz rubrike