komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 21.08.2022 16:29:05

Noro! Pred trem ieti je delal v pekarni, zdaj pa je prestopil za neverjetnih 50 milijonov evrov!

Profimedia
Življenje resnično piše neverjetne zgodbe in ta je ena izmed takih.

Glavni junak je tokrat nogometaš, in sicer Matheus Nunes. Triindvajsetletni vezist je pred slabim letom debitiral v portugalski reprezentanci, to poletje pa mu je uspel nor prestop. Iz Sportinga je odšel v Wolverhampton, ki je zanj odštel 45 milijonov evrov, dodatnih pet pa bi lizbonskemu klubu pripadli prek različnih bonusov.

S tem je postal najdražji nakup v zgodovini angleškega kluba. Verjetno boste rekli, da ne gre za nič takega, običajna nogometna zgodba pač. A ni povsem tako. Fant ima precej neverjetno zgodbo, rojen je v Rio De Janeiru in pred desetimi leti se je z mamo in očimom preselil na Portugalsko. Štiri leta nazaj je njegova družina odprla pekarno, kjer je pol leta delal tudi sam.



"Zjutraj sem delal, popoldan pa sem imel tkeme. Na nogah sem bil pet, šest ur, potem pa sem moral trenirati, kar ni bilo lahko," je razkril Nunes, ki je takrat igral v enem izmed portugalskih nižjeligaša. Nato ga je kupil Estoril, leta 2019 pa Sporting, ki je takrat zanj odštel slab milijon evrov.

V prejšnji sezoni je za Sporting zbral 50 nastopov, lani debitiral za izbrano vrsto Portugalske (osem nastopov in en gol), zdaj pa mu je uspel prestop v angleško premier ligo. "Zelo sem vzhičen. Trener Bruno Lage me je močno želel imeti v svoji ekipi, jaz pa sem želel igrati v premier ligi. Mislim, da sem naredil odličen korak," je dejal novi član Wolverhamptona.

Članki iz rubrike