Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.08.2022 13:40:03
Deli članek:

6 zmag, 6 tekem brez gola – koliko Olimpiji in Vidovšku manjka do rekordov? Tu so odgovori!

Olimpija je v neverjetnem nizu.

"Lepo je zmagovati, lepo je ohranjati mrežo nedotaknjeno, toda o rekordih ne razmišljam  razmišljam samo o točkah," pravi trener Albert Riera. A gotovo tudi stratega Olimpije zanima, kako blizu je njegova ekipa temu, da bi njen niz zaporednih zmag in zaporednih tekem brez prejetega zadetka postal rekorden. Še bolj to zanima navijače Olimpije in širšo javnost, ki se jim šest tekem, ki jih je Olimpija končala s samimi zmagi in brez enega samega prejetega zadetka, zdi že zelo veliko. 

Kje smo torej, kar zadeva rekorde? Kot je že po štirih tovrstnih tekmah pojasnil alfa in omega slovenske športne statistike, novinar MMC Slavko Jerič, so merilo za vse tovrstne rekorde Domžale. Namreč Domžale iz sezone 2014/15, ko je njihova vrata branil Nejc Vidmar  zanimivo, znani navijač Olimpije, pozneje tudi njen čuvaj mreže in kapetan. Domžale so tedaj sezono začele z rekordnima nizoma, do katerih ljubljanskim zeleno-belim še nekaj manjka. 

Domžale so brez enega samega prejetega zadetka zmagale na prvih osmih tekmah sezone, pri čemer so nato deveto tekmo odigrale 0:0 proti  zanimivo  Olimpiji. Vse skupaj so brez prejetega zadetka zdržale deset tekem, nato pa v 11. krogu z 0:2 izgubile v Celju in končale vse nize. Deset tekem brez prejetega zadetka je hkrati tudi najdaljši niz katerekoli ekipe in vratarja v kateremkoli obdobju katerekoli sezone v prvi ligi. Zanimivo pa je, da Domžale kljub temu nizu v tisti sezoni niso osvojile naslova.