Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
21.08.2022 12:39:02
Deli članek:

Kaj se je dogajalo v Šiški? 'Penal', ki je osupnil Prekmurce, in mojstrovina Mirlinda Dakuja za olajšanje črno-belih (video)

alesfevzer.com

Mura je v Šiški osvojila zelo pomembne točke.

Nogometaši Mure so v Šiški po "hat-tricku" neodločenih izidov spet zmagali in Bravu prizadejali že četrti zaporedni poraz. In četrtega z 0:1! Črno-beli so se predstavili v sposobni podobi, po prikazanem so si zaslužili ves izkupiček, toda nazadnje so imeli tudi precej sreče, saj gostitelji v končnici niso uresničili najstrožje kazni. Žan Trontelj je stresel prečnik, kar je umirilo Prekmurce, ki jih je pred tem osupnila odločitev Alena Bubka. Bil je namreč zelo hiter na "sprožilcu", ko je pokazal na belo točko po podaji Žana Trontlja z desne strani po nedolžnem dvoboju oziroma stiku Kaja Cipota in Martina Kramariča na "prvi vratnici". Domači kapetan je ob tem res glasno zavpil, kakršnekoli nevarnosti za Matka Obradovića pa ni bilo, po predložku je bila žoga varno v njegovem naročju. Na ŽAK-u so bili gotovo zelo redki, ki niso bili presenečeni, ko je postalo jasno, da bodo rumeni izvajali enajstmetrovko. Gostje tudi ogorčeni, hkrati so pričakovali, da bosta v VAR-sobi vmes posegla Matej Jug in Roberto Ponis, a se to ni zgodilo.

V priloženem posnetku se omenjena situacija začne pri 2.03.

Le štiri minute zatem si je zasedba iz Fazanerije zagotovila ves izkupiček, Mirlind Daku je znova razkril svojo kakovost. Po res čudoviti podaji Amarja Beganovića se je kosovski napadalec v kazenskem prostoru sijajno odzval ter s strelom z glavo z 12 metrov žogo preusmeril v mrežo za svoj četrti gol v dozdajšnjem delu prvenstva in končnih 0:1.

Akcijo, ki je odločila dvoboj, si lahko v priloženem posnetku ogledate od 2.39 naprej.