Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ro
ro
1 10.08.2022 10:40:36

Šimundža z gesto razkuril Hrvate in sporočil: Moji igralci niso morilci! Zdaj proti ekipi, ki jo je premagal z Muro ...

ludogorets.com
Bizarna tekma na maksimirskem stadionu.

Ludogorec v tej sezoni ne bo uresničil velikega cilja. Ante Šimundža in njegovi varovanci ne bodo zaigrali v skupinskem delu lige prvakov, v tretjem krogu kvalifikacij so morali priznati premoč zagrebškemu Dinamu. Po zmagi z 2:1 v Razgradu so modri s 4:2 slavili še na svojem stadionu, Maksimir je bil pred nekaj več kot 13.658 gledalci prizorišče nenavadne tekme.

Francoski sodnik Benoit Bastien je namreč izključil kar tri igralce bolgarske ekipe, rdeči karton je pokazal tudi predstavniku gostujočega kluba na klopi, pomočnik mariborskega strokovnjaka Damjan Ošlaj je videl rumeno. Že v 17. minuti je moral predčasno z igrišča Dominic Jankov, sredi drugega polčasa mu je sledil Rick, v končnici je bil kaznovan še Žan Karničnik, ki je zakrivil najstrožjo kazen, nekdanji muraš je igral v drugem polčasu.

Gostitelji so sicer pred koncem prvega dela vodili že s 3:0, v polno sta zadela Josip Drmić in dvakrat Mislav Oršić, enkrat iz najstrožje kazni. Pred odhodom v slačilnico je bil z bele točke na nasprotni strani uspešen Kiril Despodov, ki se je med strelce vpisal tudi v četrti minuti nadaljevanja, kar je bila napoved srhljivke. Zeleni so kljub igralcu manj grozili z izenačenjem, tribune so bile vse bolj nejevoljne. Odmevali so žvižgi nezadovoljstva, navijači so zahtevali odhod Anteja Čačića, ampak za nekdanjega trenerja Maribora na zagrebški klopi se je obračun naposled le razpletel po želenem scenariju. Domačine je muk odrešil Bruno Petković, za končnih 4:2 je mrežo zatresel iz enajstmetrovke.

"Še nikoli nisem vodil tako 'nore' tekme, na treningu nikoli ne igramo 'deset proti osmim' ali 'deset proti sedmim'. Kar zadeva rdeče kartone, jih gostom nisem kazal jaz, temveč sodnik. Za takšne tekme samo nogometno znanje ni dovolj, treba je imeti tudi kaj drugega. Gostje psihološko niso bili na ravni tovrstne preizkušnje," je med drugim povedal Ante Čačić, ki ni skrival, da so ga žvižgi s tribun prizadeli … "Igralci si zaslužijo samo aplavz ter pohvale. In podporo. Zagotovili smo denar za življenje kluba, izboljšali koeficient hrvaškemu nogometu. Sicer pa to ni umetnostno drsanje, vtis ne šteje," je razmišljal izkušeni strokovnjak.

"Težko je povedati nekaj, kar bi opisalo in pojasnilo način, na katerega je potekala tekma. Morali bi biti veliko boljši, da bi se uvrstili v 'play-off' za ligo prvakov. Ampak igralcem sem rekel, da sem ponosen nanje, dali so vse od sebe. Kartoni? Morda jih kdo drug ne bi dal in ne bi rekel, da so moji igralci morilci. Če ne smeš igrati s kontaktom, je težko igrati. Toda ponavljam, da bi morali biti za napredovanje veliko boljši," je povedal Ante Šimundža, ki je v nekem trenutku domačo klop in navijače razburil z gesto, ki je jasno razkrivala, kaj si misli o dogajanju na zelenici. Pokazal je simbol zvezanih rok. Da je "v lisicah" ... Kot nekoč Jose Mourinho ... Zdaj Ludogorec čaka zadnji krog kvalifikacij za ligo Europa. Na nasprotni strani bo stari znanec Žalgiris, ki ga je Ante Šimundža v prejšnji sezoni z Muro izločil v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

Iz kvalifikacij za ligo prvakov je izpadel tudi graški Sturm, izločil ga je kijevski Dinamo. Avstrijci so pred svojimi navijači v rednem delu izničili minimalni zaostanek s prve tekme (1:0), a potem izgubili v podaljšku, ko so tekmeci dosegli dva gola. Jon Gorenc Stanković je za gostitelje igral do 103. minute, Tomi Horvat je bil na igrišču do 84.

simundza oslaj
ludogorets.com

simundza lisice


Izidi:

Žalgiris  Bodo/Glimt* 1:1 (1:0)        0:5

(Nino Žugelj po prestopu iz Maribora še ni imel pravice nastopa za Bodo/Glimt)

Apollon Limassol  Maccabi Haifa* 2:0 (2:0)            0:4

*Viktoria Plzen  Šerif Tiraspol 2:1 (1:0)         2:1

Pjunik Erevan  Crvena zvezda* 0:2 (0:1)         0:5

Midtjylland  Benfica* 1:3 (0:1)                1:4

*Dinamo Zagreb  Ludogorec 4:2 (3:1)        2:1

(Žan Karničnik je za Ludogorec igral v drugem polčasu in v 84. minuti prejel rdeči

karton za Ludogorec)

Ferencvaros  Karabag* 1:3 (0:1)            1:1

*PSV Eindhoven  Monaco 3:2 (1:0, 2:2) - podaljšek         1:1

Sturm Gradec  Dinamo Kijev* 1:2 (1:0, 1:0) - podaljšek          0:1

(Jon Gorenc Stanković je odigral 102 minuti za Sturm, Tomi Horvat je za graško zasedbo igral do 84. minute)

*Rangers  Union St. Gilloise 3:0 (1:0)              0:2

Opomba: ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov, poraženci pa v zadnji krog kvalifikacij za ligo Europa

Članki iz rubrike