Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 10.08.2022 08:10:00

'Norišnica' na Camp Nouu: Barcelona pripravljena na sodišče 'odpeljati' kar štiri svoje zvezdnike!

Profimedia
Novice iz Španije pravijo, da so pri Barceloni pripravljeni na sodišče odpeljati kar štiri svoje nogometaše.

To so Frenkie de Jong, Gerard Pique, Clement Lenglet in Marc-Andre ter Stegen. Četverica je pred dvema letoma podpisala pogodbe, po katerih je pristala na znižanje plače, da bi s tem pomagala ublažiti finančne težave, v katerih se je znašel katalonski velikan.


V tistih pogodbah je pisalo, da bodo preostanek preloženih plač dobili izplačan v zadnjem letu svoje pogodbe. Piqueju nova pogodba poteče leta 2024, Stegnu leto pozneje, De Jong in Lenglet pa imata pogodbo do leta 2026. Kmalu potem je takratni predsednik Jose Maria Bartomeu zapustil klub. In medtem ko je tista uprava omenjene pogodbe označila za dobro potezo, pri katalonskem Sportu pravijo, da bi lahko Barco stale kar 311 milijonov evrov.

Trenutna uprava zdaj zatrjuje, da je našla dokaze, da gre za kriminalna dejanja, ki koristijo stranem, ki so podpisale obnovo pogodbe. Barcelona naj bi se že nekaj mesecev ukvarjala s tem, da bi kvartet nogometašev prepričala, naj opusti zvišanje plače. Če tega ne bodo storili, je v igri tudi tožba. Po nekaterih informacijah je Barca De Jongu dolžna kar 18 milijonov evrov, gre za denar, ki bi ga moral dobiti v sezonah 2020/2021 in 2021/2022, a so takrat preložili izplačilo. Nizozemca je želel odkupiti Manchester United, Barca je bila pripravljena skleniti posel, toda igralec je prav zaradi omenjenega dolga zavrnil prestop. Takrat je predsednik Joan Laporta začel "akcijo", s katero igralce želi prepričati v to, da se vrnejo na stare pogodbe in prekličejo nove. V nasprotnem primeru pa naj preprosto zapustijo klub, če dobijo ponudbo.

Članki iz rubrike