Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
18 04.08.2022 22:27:48

Ogromno razočaranje v Ljudskem vrtu, vijoličasti nemočni proti finskim prvakom!

Grega Wernig
Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij evropske lige doma izgubili proti HJK Helsinkom z 0:2 (0:0).

Maribor - HJK Helsinki 0:2 (0:0)
* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 7000, sodniki: Kabakov, Margaritov, Valkov (vsi Bolgarija).
* Strelca: 0:1 Browne (47.), 0:2 Radulović (64.).
* Maribor: Bergsen, Žinič (od 76. Laušić), Mitrović, Watson, Sikošek, Antolin (od 87. Božičković), Vidaković (od 76. Šoštarič Karič), Repas, Brnić (od 65. Božić), Baturina, Vipotnik (od 65. Kronaveter).
* HJK Helsinki: Hazard, Tenho, Raitala, Peltola, Väänänen (od 46. Tanaka), Lingman (od 73. Yli-Kokko), Browne (od 53. Soiri), Hostikka, Murilo, Abubakari, Olusanya (od 46. Radulović).
* Rumeni kartoni: Mitrović; Browne, Väänänen, Abubakari.
* Rdeč karton: /

Navijači Maribora ne morejo biti zadovoljni z nastopi državnih prvakov na začetku nove sezone, a kljub temu svojim ljubljencem niso obrnili hrbta. Potem ko so bili slovenski prvaki neuspešni v kvalifikacijah za ligo prvakov, so dobili možnost, da si izborijo evropsko ligo, njihov tekmec v kvalifikacijah pa je bila finska ekipa HJK Helsinki. Štajerci so imeli na prvi tekmi odlično podporo s tribun, na katerih se je zbralo približno 7000 gledalcev, a jo spet niso znali rezultatsko unovčiti.

Še na tretji evropski tekmi sezone pred svojimi navijači niso dosegli zadetka, za razliko od prvih dveh v kvalifikacijah lige prvakov, ki sta se končali z izidom 0:0, so tokrat prejeli dva in so pred povratnim dvobojem, ta bo naslednji teden v Helsinkih, v težkem položaju.

maribor helsinki 22 gw
Grega Wernig

Slovenci so tekmo napadalno začeli, a večinoma so bili njihovi napadi jalovi. Gostujoči vratar je moral nekajkrat posredovati po strelih z razdalje, njegove dlani sta ogrela Aljaž Antolin in Jan Repas, najbližje zadetku pa je bil Ivan Brnić, ki je ob koncu prvega dela zadel prečko.

Finci so imeli že v prvem polčasu, v katerem so sicer bili bolj ali manj v podrejenem položaju, dve lepi priložnosti, vendar pri zaključnih strelih niso bili natančni, so se pa veselili že po prvem resnejšem napadu drugega dela. Gosti so na desni strani izigrali domačo obrambo, reprezentant Papue Nove Gvineje David Browne je prodrl v kazenski prostor in natančno streljal.

Prejeti gol je gostitelje povsem šokiral, Finci so jih stisnili pred kazenski prostor, tako da je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo morali vijoličasti žogo še enkrat pobrati iz svoje mreže. To se je zgodilo v 64. minuti, ko je natančno podajo z leve strani izkoristil Bojan Radulović.

Z nekaj zamenjavami na igrišču so Mariborčani v drugem delu drugega polčasa le prišli k sebi, toda njihovi napadi niso bili posebej nevarni, tako da je izid ostal nespremenjen, Štajerci so si po zadnjem sodnikovem žvižgu prislužili žvižge s tribun.

Članki iz rubrike