favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 04.08.2022 11:02:46

Prosinečki po Olimpiji v Južno Ameriko?!

www.alesfevzer.com
Robert Prosinečki po kontroverznem koncu epizode v Ljubljani išče novo službo.

Bolivijska nogometna zveza je prejšnji mesec odprla javni razpis za novega selektorja, na katerega se je prijavilo skoraj 200 trenerjev z vsega sveta, med njimi tudi Robert Prosinečki, piše Bolavip. Priljubljeni Veliki Žuti je od kontroverzne ločitve z ljubljansko Olimpijo brez kluba.

Rok za prijavo in oddajo življenjepisa je bil 29. julij, Bolavip pa piše, da se je na razpis prijavilo okoli 180 kandidatov. Na seznamu prevladujejo Španci, med katerimi je tudi nekdanja legenda Reala Michel, v javnost pa so pricurljala še imena Argentinca Gustava Almirona, Paca Jemeza, Victorja Sancheza in Prosinečkega.



Bolivijci so se za javni razpis odločili po kritikah Fife, ki jim je obregnila ob način izbora na pomembne položaje v bolivijskem nogometu. S to potezo so želeli pokazati, da je celoten postopek vendarle transparenten. Naslednja faza je skrajšanje seznama in razgovori z izbranimi kandidati, ime novega selektorja pa nameravajo objaviti do konca avgusta.

Če bo na koncu izbran Prosinečki, bo to njegova četrta reprezentanca v trenerski karieri in tretja, v kateri bo selektor. Pred tem je vodil Azerbajdžan ter Bosno in Hercegovino, štiri leta pa je bil pomočnik Slavena Bilića v hrvaški izbrani vrsti. Med klubi je vodil Crveno zvezdo, turška Kayserispor in Denizlispor ter letos za kratek čas ljubljansko Olimpijo.

Članki iz rubrike