profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 04.08.2022 13:06:41

Povedal je vse! Mustafa Nukić o Rieri, Mariboru, zgrešenih 'penalih', težkih trenutkih, solzah, kaosu ...

alesfevzer.com
Ljubljenec navijačev Olimpije o stresnem mesecu in še čem.

Uf, kakšni tedni so za nogometaši Olimpije! Uvod v sezono je bil katastrofalen, po odhodu Roberta Prosinečkega se je v pričakovanju prve tekme dogajalo marsikaj. In tudi po njej; navijači ne skrivajo nezadovoljstva nad vodstvom kluba, napetosti se je nemogoče izogniti, v takšnem ozračju pa so odličen posel opravili Albert Riera in njegovi varovanci. Sicer so se morali sprijazniti s slovesom od mednarodnega prizorišča, vendar so to storili z dvignjeno glavo ter z obilo smole in po zaslugi sodniških napak, v prvenstvu pa jim je steklo odlično. Tri tekme, tri zmage brez prejetega gola. Takšen je izkupiček zeleno-belih, ob katerem uživajo v pogledu z vrha lestvice. "Vsekakor je bil mesec za ekipo stresen, toda igralci smo zares stopili skupaj, se izolirali od problemov, ki so nas obkrožali, in se osredotočili zgolj na to, da bi igrali čim bolje," je povedal Mustafa Nukić.


Ponosen sem na to, kako se je ekipa odzvala

Kot da znamenita tiskovna konferenca, ki je obkrožila svet in vse, kar je bilo z njo povezano, ne bi bila dovolj, se je nato zgodil še Luksemburg oziroma kaotična vrnitev iz vojvodstva pred prvenstveno premiero. Ampak po navadi je v vsakem slabem tudi kaj dobrega. Kot smo na straneh našega časopisa že pisali, je novi trener Albert Riera nastale razmere izkoristil, da je lahko igralce bolje spoznal, v takšnem položaju pa se je moštvo tudi bolj povezalo. "Absolutno, o tem ni dvoma in lahko rečem, da sem zelo ponosen na to, kako se je ekipa odzvala. Dejansko smo stopili skupaj in sprejeli odločitev, da moramo ne glede na vse razmišljati le o svojih nalogah. Da moramo misli usmeriti na igrišče, igrati čim bolje in vedno znova dati vse od sebe," je povedal 31-letni napadalec in se dotaknil vloge trenerja v ne ravno prijetnih trenutkih. "Vedno je bil na naši strani. Bil je z nami in nam veliko pomagal. Dokazal je, da je najprej človek in šele nato trener. Gotovo je tudi zaradi takšnega pristopa v zelo kratkem času pridobil zaupanje ekipe, njeno naklonjenost; menim, da je to opazno tudi na igrišču. Res smo se dobro ujeli. Hitro smo ga 'začutili', prav tako kot on nas, zato se veselimo nadaljevanja sezone in prihajajočih izzivov."


Niti kančka arogance

Ne pripeti se redko, da imajo nekdanji zvezdniki v trenerski vlogi težave, ker hočejo preveč izpostavljati ali poudarjati svojo igralsko kariero. Kakšen je glede tega Albert Riera? "Ne, česa takega ni bilo mogoče zaznati v nobenem trenutku. Ali morebitne arogance, povezane s tem. Je skromen, ponižen, delaven, sodelovanje je odlično. Kdaj pa kdaj nam pove kakšno anekdoto iz igralskih časov. Marsikaj je dal skozi, ima ogromno izkušenj, s katerimi nam poskuša pomagati, takšni trenutki pa pozitivno vplivajo tudi na vzdušje v ekipi. Je zelo človeški, po drugi strani pa nadvse strokoven in hkrati hkrati izjemno motiviran. To preprosto občutiš. Za nas in za klub je pripravljen narediti marsikaj, povsem je predan svojemu delu," je odvrnil Mustafa Nukić.
Ideje v igri, ki jih zagovarja španski strokovnjak, je v tako kratkem času kakopak nemogoče povsem uresničiti v praksi, toda težko je spregledati, da zeleno-beli to kompenzirajo z izjemno tekmovalnostjo, za želeni dosežek so pripravljeni garati. Ter tudi trpeti ... "Se strinjam. Vendarle smo skupaj šele kratek čas, prav tako ne gre zanemariti, da v zgoščenem urniku niti nismo imeli priložnosti veliko trenirati. Rezultat je na koncu vedno najpomembnejši, tega se zavedamo. Tako smo se tekem tudi lotili in menim, da smo jih odigrali korektno. V povratnem dvoboju s Sepsijem pa smo bili zelo dobri. Bili smo pravi, na tak način si bomo gotovo prizadevali nastopati tudi v prvenstvu."

nukic af
alesfevzer.com

Na evropsko tekmo Maribora se ne smemo zanašati

Zdaj je pred vrati derbi. Olimpija ga pričakuje v dobrem trenutku in z odličnim izhodiščem ter možnostjo, da Mariboru po zgolj štirih krogih pobegne že za devet točk. "Derbi je posebna tekma. Vedno. Veliko bo odvisno od dnevne forme, od navdiha posameznikov, v boj bomo vstopili motivirani in samozavestni. Želimo nadaljevati pozitiven niz, prav tako smo zadovoljni, ker imamo več časa za počitek in treninge. Verjamem, da bomo to primerno izkoristili, o točkovni prednosti pa sam ne razmišljam. Menim, da je še veliko prezgodaj, da bi se ubadali s takšnimi stvarmi. Kdo gotovo pomisli tudi na to, ampak v prvi vrsti moramo imeti v mislih to, da je treba odigrati dobro tekmo, da moramo biti tekmovalni. Zmaga ali remi bi pomenila dodaten zagon za naprej in nagrado za doslej vložen trud."
Maribor je v drugačnem položaju. V prvenstvu je že dvakrat ostal praznih rok, povrhu ga drevi čaka pomembna preizkušnja v kvalifikacijah za ligo Europa. To bi utegnilo vplivati na podobo vijoličastih. "Vsekakor jih čaka zahtevna in naporna preizkušnja na mednarodnem prizorišču, vendar ne dvomim, da bodo na derbi ustrezno pripravljeni. Prepričan sem! Ne smemo se zanašati na to, da bi bilo morda lahko drugače, na morebitno utrujenost tekmecev," opozarja z izkušnjami oboroženi nogometaš.
Je nedeljski večer primeren za prvi gol Mustafe Nukića v tej sezoni? "Hja, bil bi že čas, da bi se žoga začela počasi odbijati noter, ne samo ven. Za menoj je malce težje obdobje, toda začutil sem podporo vseh ljudi okrog sebe, za kar sem zelo hvaležen. Z zadetkom se nočem obremenjevati. Rad bi, da kot ekipa v Mariboru naredimo pravo stvar, moji goli pa bodo že še prišli. Cilji kluba so pred osebnimi; so najpomembnejši," poudarja ljubljenec navijačev.


Ne vem, če so bile tudi solze


Tako dolge neučinkovitosti pri tako dobrem strelcu nismo navajeni, povrhu sta se vmes pripetili neizkoriščeni enajstmetrovki. Najprej proti Taboru, nato še v srhljivki proti Sepsiju, ampak Albert Riera ne razmišlja o novem izvajalcu. "Še zmeraj sem zadolžen za 'penale'. Takšno podporo trenerja neizmerno cenim. To mi veliko pomeni in zaupanje mu bom poskušal vrniti, kot vem in znam. Če ne z goli, se mu bom poskušal oddolžiti z drugimi stvarmi, ki jih lahko dajem na igrišču za uspeh moštva. V nogometu ne morejo biti samo vzponi, prej ali slej pride tudi do padca, ko žoga v nekem trenutku preprosto noče v mrežo. A lahko rečem, da sem s svojo igro zadovoljen. Manjka zadetek, pika na i, toda prepričan sem, da se bo tudi to vrnilo."
Zelo je odmeval zlasti zgrešen strel z bele točke v spopadu z Romuni ter zatem prizor velikega razočaranja. So bile tudi solze? "Bil je skupek marsičesa. Ne vem, če so bile tudi solze, ne spomnim se, mi je pa bilo zelo, zelo težko. Nadvse močno sem si želel napredovanja in med tekmo ste najbrž opazili, da smo vsi po vrsti naredili vse, kar je bilo v naših močeh, da bi bili uspešni, a tak je nogomet. Včasih ti da, včasih ne. Ampak na to smo medtem že pozabili, gremo naprej," Mustafa Nukić ohranja pozitivno miselnost, ki je povezana tudi s tem, da je še vedno pripravljen sprejeti vlogo izvajalca kazenskih strelov. Ni jih malo, ki si po dveh zaporednih grenkih izkušnjah ne bi drznili odgovornosti prevzeti še tretjič. Za to je treba imeti samozavest, za to je treba imeti 'jajca' ... "Mislim, da sem v preteklosti že dokazal, da imam, kar ste omenili. Bomo videli. Ničesar ne bom napovedoval. Ali bom spet pristopil k žogi, je odvisno od številnih dejavnikov. Predvsem od tega, kako se bom počutil v danem trenutku, in potem bom ocenil, ali je to zame, vendar ne čutim strahu. Drži, da zgrešeni poskusi ostanejo nekje v podzavesti, a to je treba pustiti za seboj. Najlažje bi se bilo umakniti," je jasen glavni igralec zgodbe.


Članki iz rubrike