Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2022 14:52:10
Deli članek:

PREVARANT! Kar je Pique naredil s ŠPANSKO ZVEZO, je korupcija BREZ PRIMERE in epski ŠKANDAL!

Profimedia

Dolgoletni branilec Barcelone v velikanskih težavah.

Že tako ali tako je sedel na mnogih stolčkih, počel vse mogoče in bil deležen mnogih očitkov - očitno pa je šel Gerard Pique še dlje, kot si je kdorkoli mislil. Kot s prisluhi, tonskimi posnetki in dokumenti razkriva španski časnik El Confidencial, je "ponosni Katalonec", kot se predstavlja v javnosti, s predsednikom španske nogometne zveze vpleten v velik škandal okrog selitve španskega superpokala v Savdsko Arabijo. Zanimivo je, da se Pique in Luis Rubiales v javnosti pojavljata kot velika sovražnika, pri denarju pa sta očitno velika prijatelja. 

In to precej umazanem denarju, kajti Piquejev načrt je predvideval tudi razdelitev provizij za posel in kakšno protiuslugo z naslova predsednika zveze. Kot razkrivajo pridobljeni zapisi, je bil superpokal štirih ekip v Savdski Arabiji povsem njegova ideja, pri čemer je zagotovil, da bosta po pogodbi Barcelona in Real za sodelovanje v projektu dobila po 8 milijonov evrov, Atletico 2 milijona in Valencia 1 milijon. Ob tem 4 milijone za vsako sezono na svoj račun pospravi Piquejevo podjetje, 6 milijonov pa španska zveza. 

In kaj je tukaj zares sporno? Predvsem dve zadevi. Dokazi razkrivajo, da Rubiales ni želel seliti superopkala v državo s spornim odnosom do človekovih pravic, a ga je Pique prepričal ravno s provizijami - Rubialesova pogodba z zvezo je namreč taka, da zasluži kar precejšen odstotek od podobnih poslov, ki jih sklene zveza. Za nameček pa je ligaš iz Andore, ki je v Piquejevi lasti, skrivnostno za zeleno mizo napredoval iz pete v tretjo špansko ligo - kar je bilo očitno del dogovora. 

El Confidencial je napovedal, da bo v naslednjih dneh razkrival dodatne obremenjujoče dokaze, vse skupaj pa bi skoraj zagotovo moralo pripeljati do (najmanj) odstavitve predsednika, bržčas pa tudi do kazenskega pregona vseh vpletenih.