evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
3 18.04.2022 00:26:46

OBISK HRVATOV V LJUBLJANI! Veliki žuti MORAL POJASNITI, zakaj je izbral Olimpijo in ne Dinamo

www.alesfevzer.com
Robert Prosinečki je nedavno zasedel mesto trenerja Olimpije, zamenjal je Dina Skenderja, ki je neslavno zaključil že drugo epizodo v Stožicah.

Priljubljeni 'veliki žuti' je v sezoni 2002/03, ob koncu svoje igralske poti, že navduševal v Ljubljani, zdaj se je v slovensko prestolnico vrnil kot trener. Ob tem, da je tudi na mestu trenerja košarkarske Olimpije hrvaški strokovnjak (Jurica Golemac), je obisk novinarske ekipe iz Zagreba več kot logična poteza.

"Z Olimpijo sem povezan. Med drugim sem zanjo odigral eno sezono, skoraj bi lahko rekel, da je bilo to moje igralsko slovo. Torej, ljudje me poznajo, radi me imajo," je rojakom povedal Prosinečki. In pojasnil svoje videnje ljubljanskega kluba: "Prišel je nov predsednik, Nemec. Tu želi zgraditi resen klub. Olimpija je imela svoje težave, pred tem je bilo obdobje, ko je klub vodil Mandarić, in bili so tudi uspehi. Igor Bišćan je bil, denimo, prvak, igrali so v Evropi ..."



Prosinečki je za Sportske novosti še povedal, da je imel tudi druge ponudbe, a se je odločil za Olimpijo, "saj sem tu tako rekoč doma. Zagreb je res blizu, poznam Ljubljano, poznam klub. To je bila dobra odločitev." A hrvaške kolege je zanimalo, zakaj se izogiba Zagreba, saj je po igranju za Crveno zvezdo tudi vodil Crveno zvezdo, po igranju za Olimpijo zdaj vodi Olimpijo, po igranju za Dinamo pa še ni vodil Dinama. "Ne razmišljam na takšen način. Kot trener grem tja, kjer mi ponudijo delo. Nisem radijska postaja, ki jo pokličeš in vprašaš, ali bi lahko slišal pesem od Annie Lennox. Grem pač tja, kjer me želijo. Tako je prišla ponudba Olimpije in zelo hitro smo se dogovorili. Klub se je odločil, da mora priti do spremembe."

Na vprašanje o trenutnem stanju, zapravljenem boju za naslov, je hrvaški strateg dejal, da mu je žal zaradi poraza na derbiju v Mariboru. "Fantje so namreč odigrali res odlično. No, izgubili smo in glave je bilo treba dvigniti. Šli bomo od tekme do tekme vse do konca. Mura je za nami, ki je bila lani prvak in želi spet v Evropo. Čaka nas še precej pomembnih tekem. Zanimivo bo, saj so to vse dobre ekipe."

Članki iz rubrike