gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 23.02.2022 14:27:24

FENOMENALNI Vlahović rekordno, vendar pozor: PRAVI REKORD je skoraj NEDOSEGLJIV in v lasti FANTOMA (video)

Profimedia
Včerajšnji zadetek srbskega napadalca Dušana Vlahovića po le 32 sekundah igre je bil zanj zelo poseben, v določenem pogledu tudi rekorden, a vendarle to ni bil najhitrejši zadetek v zgodovini lige prvakov.

Na gostovanju pri Villarrealu je Vlahović Juventus popeljal v vodstvo takoj po začetku tekme, kar je za novinca v najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi zgodovinski dosežek ali kar presežek. Med novinci je celo rekorder, saj je pred njim v prvem nastopu v ligi prvakov po 37 sekundah igre zadel Andreas Möller, ko je nosil dres dortmundske Borussie. Sicer pa je najhitrejši zadetek novinca v tem tekmovanju v lasti Jevhena Konopljanke (leta 2015 za Sevillo), a je na takratni tekmi z Borussio iz Mönchengladbacha v igro vstopil kot rezervni igralec - nasprotno mrežo pa zatresel po vsega 19 sekundah.

Najhitrejši zadetek v ligi prvakov pa je še vedno v lasti nizozemskega napadalca Roya Makaayja, ki je pred skoraj natančno 15 leti v dresu Bayerna mrežo madridskega Reala zatresel po, reci in piši, pičlih 10 sekundah in 12 stotinkah. Tako so izračunali tehniki. Ko so Španci krenili iz sredine igrišča, je napako storil Roberto Carlos, današnji športni direktor Bavarcev Hasan Salihamidžić je žogo podal do Makaaya, ki je premagal Ikerja Casillasa.

makaay
Reuters


Nizozemski legendarni nogometaš ima danes 46 let in je pri Glasgow Rangersih pomočnik rojaka Giovannija van Bronckhorsta. V času igralske karere je veljal za enega najboljših napadalcev v Evropi. Ko je iz Deportiva La Corune prestopil v Bayern, je slednji zanj plačal najvišjo odškodnino v zgodovini kluba dotlej (18,75 milijonov evrov). Dobil je vzdevka 'fantom' (ker je zadetke dosegal 'od nikoder' in 'stroj za zadetke'.

Na drugem mestu je Jonas Goncalves, ki je za Valencio proti Bayerju iz Leverkusna zadel po slabih enajstih sekundah, tretji pa je Gilberto Silva, ki je leta 2002 za zadetek v dresu Arsenala proti PSV Eindhovnu potreboval 20 sekund.

Značke: liga-prvakov, rekord

Članki iz rubrike