Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.02.2022 06:47:23
Deli članek:

Kakšna DRAMA v Barceloni: Mestni derbi paral živce navijačem, nato se je zgodila 96. minuta! (video)

Profimedia

Mestni obračun v okviru 24. kroga španskega nogometnega prvenstva med Espanyolom in Barcelono, takoimenovan derbi "El catalonico", se je končal z neodločenim izidom 2:2. Končni rezultat je v 96. minuti s strelom z glavo postavil Luuk de Jong.

Barcelona je za las ohranila serijo osmih tekem brez poraza v LaLigi - nazadnje je izgubila v začetku decembra proti Betisu, Espanyol pa še eno sezono ostaja brez zmage na domačem stadionu proti mestnemu tekmecu. Ta niz je zdaj star že petnajst let.

Barcelona je povedla v drugi minuti z zadetkom Pedrija, domači so do preobrata prišli z goloma Sergija Dardera (40.) in Raula de Tomasa (64.), veselje domačih gledalcev pa je pokvaril nizozemski napadalec Luuk de Jong, ki je v zadnji akciji tekme z desetih metrov matiral vratarja Diega Lopeza.

Na vrhu razpredelnice je Real Madrid s 54 točkami - v 24. krogu je v gosteh igral 0:0 z Villarrealom, Sevilla na drugem mestu zaostaja štiri točke, Betis na tretjem mestu jih ima 43, še štiri manj pa sta jih zbrala Atletico Madrid in Barcelona, ki se trenutno borita za četrto mesto in s tem za ligo prvakov v prihodnji sezoni.