Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.02.2022 16:29:23
Deli članek:

Slovenski reprezentant ZABLESTEL in prinesel zmago! HUH, kako je Z LEVICO RAZPARAL mrežo v Torinu (VIDEO)

Profimedia

Venezia je na gostovanju pri Torinu dosegla izjemno pomembno zmago v boju za obstanek v družbi najboljših.

Benečanom je tri točke zagotovil slovenski reprezentant Domen Črnigoj, ki je pripravil akcijo za izenačujoči zadetek, sam pa dosegel drugega, tudi odločilnega, za svojo ekipo.

Torino je sicer povedel že takoj na začetku tekme, a je še v prvem polčasu po desni strani prodrl 26-letni Koprčan in lepo podal na Nizozemskem rojenemu Surinamčanu Ridgecianu Hapsu, ki je z glavo izid izenačil. Čim se je začel drugi polčas je domačine presenetil – spet Slovenec. Žogo je v kazenski prostor Torina poslal Mattia Aramu, Črnigoj pa je po njej močno udaril z levico, neubranljivo za domačega vratarja.

Profimedia


Venezia je zmago dosegla po dolgi suši, nazadnje je namreč slavila 14. decembra. Od takrat dalje, v dveh mesecih, pa je nanizala pet porazov in dva remija v obeh tekmovanjih (prvenstvu in pokalu). To je bila peta zmaga za Benečane in že tretja v gosteh, še vedno pa se sprehajajo po nevarnem robu obstanka oziroma sestopa v serie B.

Po tekmi je Črnigoj povedal, da je za igralci izjemno težko obdobje brez zmag. "Ni se bilo prijetno sprehajati po mestu, vedoč, da navijači niso zadovoljni. Na tem metu se moramo zahvaliti trenerju, ki se je zelo dobro odzval in s tremi igralci v obrambi spreobrnil tok tekme, obenem nam je izenačujoči zadetek vliv novih moči. Srečen sem, ker sem za to ekipo dal največ, kar sem lahko. Želim prevzeti še večjo odgovornost. Če bomo še naprej igrali srčno in kazali takšen karakter, kot na tej tekmi, je obstanek vsekakor dosegljiv cilj."