Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.02.2022 11:56:40
Deli članek:

KRVAV OBRAČUN BBB in Torcide sredi mesta! Enega odpeljali v bolnišnico, osem ZA ZAPAHE (video)

Pred tekmo v Veliki Gorici, kjer je včeraj gostoval Hajduk, je prišlo do brutalnega pretepa med pripradniki dalmatinskega kluba in navijači zagrebškega Dinama.

V jugovzhodnem predmestju prestolnice, v bližini zagrebškega letališča, so včeraj gostovali Splitčani, priložnosti za bližje srečanje s svojimi velikimi tekmeci (člani navijaške skupine Torcida) pa seveda niso zapravili navijači Dinama - pripadniki BBB. Kot poročajo hrvaški mediji, je do obračunavanja prišlo 40 minut pred začetkom tekme, na osrednji ulici v središču mesta - na Zagrebački ulici, dobrih pol kilometra od mestnega stadiona.

Po doslej znanih informacijah naj bi skupina maskiranih navijačev priletela iz bližnjega lokala in napadla skupino nasprotnikov. Pretep, v katerem je sodelovalo približno 50 ljudi, je trajal nekaj minut. Več navijačev je pristalo na tleh, eden je celo obležal negiben. Po zraku so letele bakle, navijači so uporabljali pripomočke, v glavnem pa so vihteli pesti in noge.

Ko je na kraj dogajanja naposled prispela policija, se je večina navijačev že razbežala. Eden od navijačev je potreboval zdravniško pomoč, tako da so ga odpeljali v bolnišnico. Resnost njegovega stanja ni znana. Osem navijačev so policisti pridržali.

Mimogrede, Hajduk je zanesljivo, s pokrom zadetkov, odpravil Gorico, tretji zadetek pa je dosegel slovenski napadalec Jan Mlakar.