Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 19.09.2021 11:51:42

Dvakratni angeški prvaki NA ROBU PROPADA! Najprej BANKROT, sledi KAZEN in bržčas SESTOP

Profimedia
Z Otoka prihajajo slabe novice za klub, v katerem so svoj pečat pustili nekateri zvezdniki.

Zadnji, ki s svojim imenom zvišuje ugled Derby Countyja, je denimo Wayne Rooney, še vedno najboljši strelec angleške reprezentance v zgodovini. Potem ko je zaključil avanturo v ZDA, je za svoje zadnje poglavje v igralski karieri izbral prav Derby County, a slabi rezultati so odnesli trenerja v pretekli sezoni,Nizozemca Phillipa Cocuja. Rooney je bil sprva igralec-trener, januarja pa uradno obesil nogometne čevlje na klin in z vsemi štirimi zagrabil priložnost na trenerski klopi.

Vendar klubsko vodstvo na čelu z lastnikom Melom Morrisom, ki je dve leti neuspešno iskal investitorja, ki bi mu prodal finančno močno načet klub, je vložilo zahtevo po stečaju in obelodanilo bankrot kluba. Na lestvici druge lige (championshipa) bo Derby County doživel brodolom, saj bo ostal brez 12 točk.


Klub je že dalj časa v težkem položaju, zaradi kršenja finančnih pravil ima denimo prepoved kupovanja igralcev. Že v prejšnji sezoni je bil na robu izpada, a je na koncu za točko ujel rešilno 21. mesto in ohranil drugoligaški status. Očitno je oziroma bo klub pokopala pandemija novega koronavirusa, saj zaradi nje klub beleži 20 milijonov funtov primanjkljaja.

A težavam navkljub Rooney ostaja trdno v sedlu, o begu s potapljajoče se ladje niti ne pomišlja: "Moja naloga je delo z ekipo, na druge stvari okoli kluba pa tako ali tako nimam vpliva. Derby County mi je dal priložnost, da se izkažem kot trener, zato sem prepričan, da se ne bom predal brez boja. Enostavno nisem takšen tip človeka. Sezona se je komaj začela, in čeprav je videti, da je situacija z 12 točkami minusa brezizhodna, verjamem, da se lahko izvlečemo in ostanemo v ligi. Če bo kazen še za devet točk večja, pa bomo potrebovali čudež. O moji lojalnosti ni treba razpravljati."

V klubu z ovnom kot maskoto so pred Rooneyjem med drugimi delovali: kot vratar legendarni Peter Shilton, kot trenerji v zadnjem obdobju pa nekdanji selektor treh levov Steve McClaren, Frank Lampard, Phillip Cocu. Derby County je v sedemdesetih (1972, 1975) dvakrat postal angleški prvak.

Značke: anglija, bankrot

Članki iz rubrike