reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.09.2021 18:54:47

Oblakov Atletico kljub spodrsljaju na vrh

Reuters
Nogometaši madridskega Atletica slovenskega vratarja Jana Oblaka so v današnji tekmi 5. kroga španskega prvenstva igrali neodločeno 0:0 z Athelticom iz Bilbaa. S tem so si Madridčani začasno zagotovili skok na vrh lestvice, saj bosta neposredna tekmeca igrala šele v nedeljo.

Peti krog španskega prvenstva sta sinoči začela Celta in Cadiz, slednji je zmagal z 2:1. Danes pa je za uvod Rayo Valecano s 3:0 premagal Getafe, ki tako še vedno ostaja brez točke v tej sezoni.

Madridski Atletico je danes sicer začasno z 11 točkami prišel na vrh lestvice, a je ob neodločenem izidu 0:0 z ekipo iz Bilbaa tudi izgubil dve točki v boju na daljavo s tekmecema z vrha lestvice. Real Madrid in Valencia, ki imata po deset točk, bosta v derbiju kroga igrala v nedeljo zvečer.



Moštvo Jana Oblaka ni znalo streti trdnih gostov, od 77. minute pa so domači igrali še brez Joaa Felixa, ki je dobil drugi rumeni karton. Pomagal pa ni niti povratnik v ekipo Antoine Griezmann, ki je dobil prvo priložnost za igranje pred domačimi navijači.

Danes zvečer bosta še tekmi Elche - Levante in Alaves - Osasuna. V nedeljo bodo poleg osrednjega večernega obračuna v Valencii še tri tekme Mallorca - Villarreal, Real Sociedad - Sevilla in Betis Sevilla - Espanyol Barcelona, krog se bo končal v ponedeljek s tekmo med Barcelono in Granado.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike