favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nul
nul
0 19.09.2021 09:26:50

VSESPLOŠNI KAOS v Franciji! Navijači vdrli na igrišče, vkorakali specialci, poročajo o poškodovanih (FOTO + VIDEO)

Profimedia
Severni derbi med Lensom in Lillom oziroma "derby du nord" je eden najbolj razburljivih v Franciji, tokrat pa je strast prerasla v fizični obračun med navijači.

Klasična tekma visokega tveganja in to policisti in reditelji, prav tako organizatorji zelo dobro vedo. Kljub temu dejstvu in skupini gostujočih navijačev v kletki na stadionu Bollaert-Delelis v Lensu pa so odgovornim stvari ušle iz rok. Tekma je bila za več kot 30 minut prekinjena, saj so zelenico namesto igralcev zasedli - navijači.


Začelo se je s provociranjem gostujočih navijačev, ki so se odpravili v približno 30 kilometrov oddaljeni Lens - v gnezdo osovraženih navijačev. Čez ograjo na sosednjo tribuno, kjer so bili domači privrženci, so začeli metati bakle in ostale projektile, obenem so nakazovali, da so pripravljeni preplezati vse ovire, da bi se jih lotili lastnoročno. Napetost je naraščala to te mere, da so z nasprotnih tribun številni navijači, pripravljeni na obračun, poskakali na zelenico in hiteli proti sovragu.

lens lille 6
Profimedia


Incident se je zgodil v premoru, trajal pa je dovolj dolgo, da je začetek drugega dela konkretno zamujal. Odgovorni so bili v precepu, ali tekmo sploh nadaljevati, naposled pa so na igrišče vkorakali pripadniki specialne enote policije in začeli 'čistiti' območje pred tribuno z gostujočimi navijači. Domači vsiljivci na zelenici so začeli bežati nazaj na svojo tribuno, manj odločni v tem dejanju pa so končali v objemu mož postave. Francoski mediji poročajo tudi o poškodovanih.

Ko so se strasti umirile, se je tekma nadaljevala, odločil pa jo je Poljak Przemyslaw Frankowski, ki je v 74. minuti dosegel edini zadetek - to je bila prva zmaga Lensa na medsebojnih tekmah v zadnjih 15 letih. S to zmago se je Lens učvrstil tik pod vrhom lestvice, aktualni prvak Lille pa na drugi strani nadaljuje z neprepričljivimi predstavami na začetku sezone.

lens lille 1
Profimedia


Zanimivo, to je že drugi navijaški incident v francoskem prvenstvu na začetku te sezone. Ob koncu avgusta tekma tretjega kroga med Nico in Marseillom ni bila odigrana do konca, saj so domači navijači s steklenico vode zadeli Dimitrija Payeta. Ta jo je zalučal nazaj na tribuno, navijači so ponoreli in prišlo je do vsesplošnega kaosa, v katerem so sodelovali navijači, igralci obeh ekip, preostali člani moštev, varnostniki in naposled tudi policisti. Sodnik je prekinil tekmo.

"Z vlado se borimo za navijače, za polne tribune in za vključitev navijačev v upravljanje klubov. Dogodki na začetku te sezone nam pri tem niso v pomoč," je na družbenem omrežju zapisala francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu.

Značke: francija, lens

Članki iz rubrike