prazna denarnica, Svet24.si

Inflacija je zagotovo tukaj; cene bodo rasle vsaj ...

dominik branimir bilobrk Svet24.si

Je pogrešani 24-letnik poskušal preplavati ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

brecelj hojs pl Reporter.si

Podel napad SDS na Erika Breclja: kirurg, ki ...

ivan kenda-pl Necenzurirano

Dopoldne je šef občinske uprave, popoldne dela ...

uroš Njena.si

Mihaelo šokiral Uroš z Metelkove

zahovic mm Ekipa24.si

ZLATKO ZAHOVIĆ o razmerah v LJUDSKEM VRTU: Da, z ...

nu
nu
0 09.06.2021 14:42:00

NI PARDONA! TOLE je kazen, ki jo je premier liga odredila ŠESTIM VELIKANOM, ki so želeli igrati v superligi!

Profimedia
Vodstvo premier lige je kaznovala šest klubov, ki so želeli igrati v superligi. Kaznovala jih je kljub temu, da je ideja o novem tekmovanju po številnih pritiskih hitro ugasnila, in so ti klubi nemudoma izstopili iz nje.

Na sredinem sestanku je bilo dogovorjeno, da bo za zdaj povsem dovolj, da šest 'odpadnikov' plača visoko denarno kazen. Če pa bodo Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Manchester City in Manchester United še enkrat skušali izsiliti igranje v super ligi, bo kazen resnično drastična.

Zdaj bodo morali kot neke vrste kompenzacijo klubi skupaj plačati 20 milijonov funtov (dobrih 23 milijonov evrov) kazni, kar je slabih štiri milijone evrov na vsakega, v primeru ponovne kršitve pa bi vsak izmed njih plačal toliko, ob tem pa bi mu odvzeli še 30 točk na prvenstveni lestvici. Tokratna kazen je precej nižja, kot je predvidel marsikateri strokovnjak, ti pravijo, da gre za pljunek v morje.

Nekateri so šli celo tako daleč, da bi moral vsak 'izkašljati' sto milijonov funtov (okoli 116 milijonov evrov), da bi se jim sploh kaj poznalo. Samo taka kazen bi bila vzgojna in verjetno si nihče ne bi več upal delati po svoje. Tako dobljeni denar pa bi premier liga lahko zelo koristno investirala v različne projekte, in z njimi omilila posledice, ki jih je pustila pandemija koronavirusa.

Članki iz rubrike