900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 16.05.2021 20:58:14

Odločitev o prvaku Španije bo padla v zadnjem krogu

Profimedia
Pred zadnjim krogom španskega prvenstva ostaja odprto vprašanje prvaka. Tako Atletico Madrid kot Real Madrid sta danes zmagala in odločitev prestavila na naslednjo nedeljo.

Atletico Madrid je do treh verjetno ključnih točk v boju za naslov prvaka prišel na nadvse dramatičen način. Potem ko je v prvem polčasu in prvi polovici drugega zapravil kopico priložnosti za zadetek proti Osasuni, se je 15 minut pred koncem znašel v zaostanku z 0:1.

Ante Budimir je z glavo žogo spravil prek golove črte. Zadetek je sodnik potrdil šele po ogledu videoposnetka, saj je Jan Oblak strel odbil, a je žoga pred tem že s celim obsegom prečkala linijo gola.

Madridčani so nato vse moči usmerili v napad. V 82. minuti je izenačil Renan Lodi, zmagoviti zadetek pa je dve minuti pred iztekom rednega časa zabil Luis Suarez, ki je s tem prekinil več kot dva meseca trajajoči strelski post.



Real Madrid je svoj del naloge opravil v Bilbau, zmagal je z 1:0 z zadetkom Nacha v 68. minuti, znova pa je razočarala Barcelona, ki je na svojem igrišču izgubila proti Celti Vigo z 1:2 in tako dokončno izpadla iz boja za naslov.

V zadnjem krogu 23. maja ob 18. uri bo Real Madrid gostil Villarreal, Atletico Madrid pa bo gostoval pri Valladolidu.

Tudi za slednjega bo tekma zelo pomembna, saj bi Valladolid v primeru poraza nazadoval v drugo ligo. Tam je krog pred koncem že matematično Eibar, poleg Valladolida pa izpad grozi še Huesci in Elcheju.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike