pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
4 16.05.2021 19:05:05

GROZLJIVA serija Olimpije, ki je očitno v tekmi 'KDO NE ŽELI BITI PRVAK'

Martin Metelko
Olimpija je imela kljub očitnemu padanju forme vse v svojih rokah, potem pa ...

Ljubljančani so imeli še konec aprila sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Mariborom, v zadnjih petih krogih pa so od mogočih 15 točk osvojili - vsega dve!?! Izrazito počasni način pridobivanja točk 'ena doma in nič v gosteh' se ne bo izšel, tako vsaj kaže dva kroga pred koncem prvenstva. Olimpija je s 3:0 izgubila v Murski Soboti, doma igrala z Aluminijem le 2:2, v z 2:0 izgubila v Domžalah, doma brez zadetkov remizirala z Mariborom in danes s 3:0 izgubila s Celjem. Skromno. Preskromno.

Lestvica zadnjih petih tekem
1. Mura 11 točk
2. Domžale 10
3. Maribor 10
4. Celje 9
5. Aluminij 8
6. Bravo 6
7. Tabor 5
8. Gorica 4
9. Koper 2
10. Olimpija 2


Mariborčani, ki takisto v tej sezoni ne blestijo, so izkoristili vso žalost in bedo večnih tekmecev ter prešli v vodstvo. Zdaj imajo vijoličasti vse v svojih rokah, z gostovanjem v Kopru in z domačim derbijem proti Muri lahko osvoji 16. naslov državnega prvaka.

Obračun Celja in Olimpije je bila pravzaprav generalka za pokalni finale, a tudi v prvenstveni obračun sta moštvi vstopili z močnim motivom. Domačini pod vodstvom novega trenerja Agrona Šalje se krčevito borijo za obstanek, gostje  za naslov prvaka. Tehtnica se je na stran prvih nagnila že v prvem polčasu, pravzaprav že v uvodnih minutah - v sedmi je vodilni zadetek dosegel Hrvat Ivan Božić, v izdihljajih prvega dela igre je prednost povečal 21-letni Krčan Ester Sokler, ki je, zanimivo, Olimpijino mrežo v tej sezoni trikrat zatresel že v dresu Brežic na pokalni tekmi, ob koncu tekme je prvi žebelj v Olimpijino krsto zabil Mičo Kuzmanović, drugega pa Filip Dangubić. Gladko, da bolj ne bi moglo biti - 4:0.

celje olimpija 2
Martin Metelko

Celje - Olimpija 4:0 (2:0)
* Stadion Z'Dežele, brez gledalcev, sodniki: Kajtazović, Bensa, Černe.
* Strelci: 1:0 Božić (7.), 2:0 Sokler (43.), 3:0 Kuzmanović (87.), 4:0 Dangubić (90.).
* Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Stojinović, Kerin (od 83. Kljun), Benedičić (od 88. Vego), Vrbanec, Rorič (od 78. Novak), Božič (od 78. Čalušić), Kuzmanović, Sokler (od 63. Dangubić).
* Olimpija: Frelih, Boakye, Korun, Savić (od 16. Perović), Maksimenko, Pavlović (od 86. Andrejašič), Pungaršek (od 80. Bakić), Elšnik, Kurež (od 46. Osterc), Bosić (od 86. Baskera), Ivanović.
* Rumena kartona: Perović, Korun.
* Rdeč karton: /


Trener Goran Stanković, ki mu je ulica v zadnjem obdobju že večkrat na široko odpirala izhodna vrata iz kluba, pa je vsakokrat dobil Mandarićevo podporo, očitno nima prave ideje, kako predramiti anemične varovance, ki ne delujejo kot moštvo v boju za naslov prvaka. "Poraz boli. Ni prijetno. Prišel je v nepravem trenutku. Imam občutek, da ne bi dosegli zadetka, tudi če bi igrali še eno tekmo. Na vse skupaj vpliva tudi psihološki moment, širina kadra, a to ni alibi. Fantje dajejo vse od sebe. Maribor je zdaj vodilni, ima točko prednosti, vendar ni še konec. Blizu smo, gremo naprej. Vse je možno, to je nogomet," je po tekmi povedal trener zmajev.


V Stožicah bodo v sredo, na tekmi predzadnjega kroga s Taborom, odprli vrata stadiona. Vendar zdaj bodo morali privrženci zeleno-belih z enim očesom spremljati še konkurenco - Maribor s točko prednosti in Muro z dvema manj. A neizpodbitno drži, da Olimpija ne kaže šampionske podobe. Pravzaprav je ne kaže niti konkurenca ...

Celjani, ki v tej sezoni niso kazali obraza prvakov, so se s pomembno zmago približali Aluminiju na dve točki. V zadnjih dveh krogih bodo gostovali pri odpisanih Novogoričanih ter doma gostili Koper.

celje olimpija 3
Martin Metelko

celje olimpija 6
Martin Metelko

Galerija
Značke: olimpija, celje, prva-liga

Članki iz rubrike