Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 16.05.2021 18:46:30

BUUUM!!! Še ena FANTAZIJA mladega Slovenca, ki napoveduje VELIKO KARIERO

fc-liefering.at
Dragulj. Ne le slovenski, v primeru Benjamina Šeška gre za enega najbolj nadarjenih nogometašev generacije – v Evropi.

Njegova pot je jasno začrtana. RB Salzburg je dobra popotnica, navsezadnje je po prav takšni poti krenil tudi Erling Haaland pa denimo Sadio Mane. Šeško pri 17 letih sezono končuje v drugoligašu Lieferingu, klubu iz predmestja Salzburga, ki je tudi sestrski klub avstrijskega velikana. In zabija, v zadnjem času nadvse intenzivno. Od 23. aprila je na šestih tekmah dosegel 12 zadetkov, mrežo tekmeca zatresel prav vsakič. V gosteh pri Kapfenbergu je dosegel dva, doma z drugo ekipo dunajske Austrie celo štiri in danes v gosteh pri Austrii Lustenau tri.


Z današnjimi tremi zadetki je Šeško pri številki 21, v avstrijski drugi ligi je boljši od njega le Fabian Schubert, napadalec BW Linza, ki ima na vrhu lestvice enako število točk kot Liefering. O naslovu bo tako odločal zadnji krog, ko se bosta moštvi pomerili med seboj. Toda med elito bo gotovo napredoval BW Linz, saj Leiefering z RB Salzburgom, ne more zaigrati v istem tekmovanju, ker je njegova druga ekipa. Da se Šeško razvija v izjemnega napadalca, zelo dobro ve tudi selektor slovenske izbrane vrste, tako mu bo priložnost ponudil na dveh junijskih prijateljskih tekmah  s Severno Makedonijo in Gibraltarjem.

V avstrijski prvi ligi sta bila strelsko razpoložena še Rajko Rep in Žan Rogelj. Prvi je dosegel zadetek ob zmagi Hartberga nad Admiro (2:0), s tem pa svojo ekipo ohranil v boju za zmago v ligi za obstanek in s tem tudi v boju za kvalifikacijski dvoboj za Uefino konferenčno ligo. Žan Rogelj je v dresu Tirola zatresel mrežo Wolfsbergerja, končni izid je bil 2:2.

Članki iz rubrike