Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 08.05.2021 21:32:44

Bayern z visoko zmago potrdil naslov

Profimedia
Nogometaši Bayerna iz Münchna so v 32. krogu nemškega državnega prvenstva visoko s 6:0 premagali Borussio Mönchengladbach ter na najboljši možni način potrdili naslov prvaka. Tega so se lahko razveselili že nekaj ur prej po zmagi Borussie Dortmund proti Leipzigu v popoldanskem sporedu (3:2).

Varovanci Hansija Flicka bodo 22. maja, ko bo na sporedu zadnji krog bundeslige, še 31. v zgodovini kluba dvignili srebrni krožnik za prvaka. Bavarci so v domačem prvenstvu nepremagani že devet sezon, pred tem je Borussia Dortmund slavila naslov v sezoni 2012/13.

Danes so na domači zelenici vse dvome o zmagovalcu razrešili v prvih 45 minutah. Dvakrat je zadel Robert Lewandowski (2., 34.), po enkrat pa sta bila natančna Thomas Müller (23.) in Kingsley Coman (44.). V drugem polčasu je mrežo Gladbacha še enkrat zatresel Lewandowski, ki je bil natančen z bele točke v 66. minuti, šesti zadetek pa je v 85. minuti dosegel Leroy Sane.

Lewandowski bo v zadnjih dveh krogih lovil 49 let star rekord Gerda Müllerja, ki je prav v dresu Bayerna v sezoni 1971/72 dosegel 40 golov v bundesligi. Poljak je trenutno pri 39 zadetkih, danes pa je zapravil še nekaj priložnosti, da bi se slovitemu Nemcu priključil ali ga celo prehitel.

Na vrhu lestvice ima Bayern dva kroga pred koncem 74 točk. Leipzig sledi s 64., Wolfsburg ima po zanesljivi zmagi proti Unionu iz Berlina zdaj 60 točk, Dortmundčani pa 58. S tekmo manj je Eintracht Frankfurt peti s 56 točkami. V nedeljo bodo Frankfurtčani doma igrali proti Mainzu.



Naslov je danes Bayernu predčasno prinesla zmaga tekmecev iz Porurja. Dortmundčani so v lovu na uvrstitev v ligo prvakov v prihodnji sezoni s 3:2 premagali Leipzig. Za rdeče bike je 75 minut odigral nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl.

Dortmundčani so na domači zelenici vodili že z 2:0 po zadetkih Marca Reusa (7.) in Jadona Sancha (51.), Leipzig pa je v 77. minuti izenačil prek Danija Olma. Pred tem je v 63. minuti znižal Lucas Klostermann. Obe ekipi sta nato krenili po zmago, srečnejši pa so bili nogometaši Dortmunda, saj je drugi zadetek za tri točke dosegel Sancho (87.).

Preostali tekmi popoldanskega sporeda sta se končali z delitvijo točk med Werderjem iz Bremna ter Bayerjem iz Leverkusna (0:0), ter zmago Hoffenheima proti odpisanemu Schalkeju (4:2).

V nedeljo bosta poleg obračuna Eintrachta in Mainza še dvoboja Köln - Freiburg in Hertha Berlin - Arminia Bielefeld. Že v petek je Stuttgart doma z 2:1 premagal moštvo Augsburga.

Značke: nemčija, bayern

Članki iz rubrike