Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
3 19.04.2021 18:11:17

NZS z odzivom SUPERLIGI: Zaradi POHLEPA nekaterih posameznikov se bo ...

Martin Metelko
NZS podpira napore Uefe po ohranjanju ravnovesja.

Na današnje kaotično dogajanje v evropskem nogometu se je odzvala tudi Nogometna zveza Slovenije. Njen zapis objavljamo v celoti.

Nogometni svet je pretreslo dogajanje v evropskem klubskem nogometu, kjer je dvanajsterica elitnih klubov odločila ustanoviti svoje zaprto tekmovanje, s tem pa so klubi obrnili hrbet načelom solidarnosti, ki so temelj uspeha današnjega nogometa kot celote.

»Nogometna zveza Slovenije popolnoma podpira prizadevanja Evropske nogometne zveze po ohranjanju ravnovesja v evropskem nogometu. Na eni strani poznamo elitni, vrhunski nogomet, ki pa je v veliki meri odvisen od amaterskega – od prizadevnega dela manjših klubov, ki so usmerjeni v razvoj in pripravo nogometašev za igranje na ravni, ki jo zahteva vrhunski nogomet. Zaradi pohlepa nekaterih posameznikov se bo s Super ligo to ravnovesje porušilo in hitro se lahko zgodi, da bo šel nogomet po poti katerega od drugih ekipnih športov. In iz teh primerov vemo, da deljenje na različne elitne lige ni prineslo nič, razen nekaj kratkoročnih finančnih koristi. V tem trenutku moramo ostati enotni in najostreje obsoditi takšno početje, obenem pa poskrbeti za prihodnost nogometa in vseh otrok, ki z iskrenostjo in občudovanjem v očeh gledajo svoje nogometne idole,« je ob novici o predlogu ustanovitve superlige povedal predsednik NZS, Radenko Mijatović.

Značke: nzs, super-liga, nogomet

Članki iz rubrike