kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 19.04.2021 13:26:09

Odpuščeni Mourinho si mane roke: Za predčasno prekinitev pogodbe bo dobil zajeten znesek!

Profimedia
Portugalski strateg Jose Mourinho ni več trener angleškega prvoligaša Tottenham Hotspur. Vodstvo kluba ga je odslovilo teden dni pred finalom ligaškega pokala proti Manchester Cityju.

Oseminpetdesetletni Portugalec, ki je sebe nekoč poimenoval The Special One (Posebni), tako ne bo imel priložnosti dvigniti prvega kosa srebrnine za Tottenham v zadnjih 13 letih.

Mourinho je moral klop zapustiti zaradi slabih izidov in predstav v zadnjih mesecih. Klub je trenutno na sedmem mestu angleškega prvenstva z minimalnimi možnostmi, da se prebije med štiri najboljše oziroma v ligo prvakov.

"Jose Mourinho in njegovi pomočniki na klopi Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin in Giovanni Cerra so od danes razrešeni svojih funkcij," je klub zapisal v sporočilu za javnost.



Ob tem je dodal, da bo vodenje ekipe začasno prevzel Ryan Mason, nadaljnje odločitve pa bo klub pravočasno sporočil.

Zanimivo, vodstvo kluba je odločitev o koncu sodelovanja z Mourinhem sprejelo že v petek popoldne, ko je Tottenham remiziral z Evertonom, igralcem pa so povedali šele na jutranjem treningu, ki se je po poročanju angleških medijev začel z veliko zamudo. Mourinhu bi se sicer pogodba iztekla leta 2023, v zameno pa bo dobil odškodnino v višini 18,5 milijona evrov.

Mourinho, ki je Porto in Inter iz Milana pripeljal do naslovov evropskega prvaka, s Chelseajem pa je bil dvakrat angleški prvak, je na klop Tottenhama sedel novembra 2019. Nasledil je Mauricia Pochettina.

Značke: mourinho, tottenham

Članki iz rubrike