900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 19.04.2021 13:39:35

Največji PROTIUDAREC superligi! Trije evropski VELIKANI so sporočili, da NE ŽELIJO biti del tega tekmovanja!

Superliga ima tudi veliko nasprotnikov.

Nogometni svet je v noči na ponedeljek pretresla novica o novoustanovljeni superligi, pod katero se je podpisalo 12 klubov ustanoviteljev: Manchester United, Juventus, Real Madrid, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal. Prvi predsednik superlige je postal Florentino Perez iz Real Madrida, podpredsednika pa prvi mož Juventusa Andrea Agnelli in eden od lastnikov Manchester Uniteda Joel Glazer. Tekmovanju se bodo v nadaljevanju procesa nastanka po izjavah v sporočilu za javnost pridružili še trije klubi.

Jasno pa je že, kateri trije evropski klubi so zavrnili možnost igranja v tem novonastalem tekmovanju, in sicer trije Nemci: Bayern, Borussia in Leipzig. 

bayern borussia
Reuters

Vodstvo nemškega nogometnega kluba Borussia Dortmund je v izjavi za javnost sporočilo, da sta s tekmecem Bayernom iz Münchna združena v nasprotovanju novoustanovljenemu evropskemu klubskemu tekmovanju  superligi, kasneje so nemški viri dodali še, da naj bi se temu pridružil še Leipzig. Hans-Joachim Watzke, predsednik Borussie iz Dortmunda, ki ostaja del Evropskega združenja klubov (ECA), je danes dejal, da skupaj z Bayernom podpirajo reforme lige prvakov in ostajajo del dozdajšnjega ustroja evropskega nogometa.

Članki iz rubrike