Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 19.04.2021 12:09:08

Ko velika RIVALA združita moči: Ste videli, kaj so ob ustanovitvi SUPERLIGE naredili NEMCI?!

Reuters
Vodstvo nemškega nogometnega kluba Borussia Dortmund je v izjavi za javnost sporočilo, da sta s tekmecem Bayernom iz Münchna združena v nasprotovanju novoustanovljenemu evropskemu klubskemu tekmovanju – superligi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Medtem pa viri znotraj tega tekmovanja dodajajo, da bosta v njem igrali vsaj dve francoski ekipi.

O tem poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na vir znotraj novoustanovljene superlige. Imeni klubov nista znani, prav tako ne način, kako bo prišlo do izbire, potem ko je najbogatejši predstavnik francoskega nogometa Paris Saint-Germain že zavrnil nastopanje v superligi in podprl načrte reform lige prvakov od leta 2024 naprej.

Hans-Joachim Watzke, predsednik Borussie iz Dortmunda, ki ostaja del Evropskega združenja klubov (ECA), je danes dejal, da skupaj z Bayernom podpirajo reforme lige prvakov in ostajajo del dozdajšnjega ustroja evropskega nogometa.

V ligi prvakov želi Evropska nogometna zveza Uefa do leta 2024 uvesti številne spremembe in povišati število udeležencev na 36, medtem ko je 12 velikih evropskih klubov danes sporočilo, da ustanavlja novo zaprto tekmovanje.



Med njimi sta tudi Juventus in Manchester United, njuna odločitev, da se odcepita od ECA in se pridružita superligi, pa se je poznala že na borzi. Juventus je poslovanje na milanski borzi začel s sedemodstotnim dvigom cene delnice, medtem ko so rdeči vragi na newyorški borzi zabeležili petodstotno rast delnic.

Ustanovitelji so poleg Uniteda in Juventusa še Real Madrid, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal.

Prvi predsednik superlige je postal Florentino Perez iz Real Madrida, podpredsednika pa prvi mož Juventusa Andrea Agnelli in eden od lastnikov Manchester Uniteda Joel Glazer. Tekmovanju se bodo v nadaljevanju procesa nastanka po izjavah v sporočilu za javnost pridružili še trije klubi.

Članki iz rubrike