bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

nu
nu
2 07.04.2021 11:07:31

NOROST na tekmi City - Borussia! Res noro, ZAKAJ VAR ni priznal TEGA GOLA! Traparija ...

Dogodek iz prvega polčasa je dvignil ogromno prahu.

Manchester City je z zadetkom v 90. minuti premagal dortmundsko Borussio 2:1 in tako vsaj za silo upravičil vlogo favorita, vseeno pa močno zaostal za pričakovanji. No, lahko pa bi bilo še mnogo slabše, če bi sodniki v prvem polčasu ob vodstvu Cityja 1:0 priznali zadetek, ki ga je za Borussio dosegel angleški čudežni deček Jude Bellingham. In morali bi ga priznati! Anglež je namreč povsem čisto odvzel žogo vratarju Emersonu, preden je stekel proti praznim vratom. 

Kaj se je torej zgodilo? In zakaj, za vraga, ni posredoval VAR? Kot je v povzetku tekme na Kanalu A sijajno pojasnil komentator Izidor Kordič, je odgovor precej preprost, a vendar zapleten in nelogičen. Celo trapast. Ker je glavni sodnik tekme zapiskal takoj, ko je mislil, da je videl prekršek, je šlo za navaden prekršek v igralnem polju. In za take prekrške VAR ne more in ne sme posredovati. Če bi sodnik dovolil, da Bellingham brcne žogo v gol, in zapiskal potem, pa bi bilo drugače. 

Da, prav ste prebrali. Sekundo pozneje bi šlo za zadetek in VAR ima pravico preveriti vsak zadetek, ali je bil dosežen na regularen način. In ko bi šli gledati ta zadetek, bi ugotovili, da z njim seveda ni bilo popolnoma nič narobe. Anglež se brazilskega vratarja ni dotaknil, na žogo ni šel s podplatom - vse v najlepšem redu. Skratka, še ena velika pomanjkljivost sistema VAR, ki jih resnično ne manjka ... 

Značke: bellingham, borussia, city

Članki iz rubrike