Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
2 07.04.2021 07:51:07

Kocka je padla: v naslednji sezoni DRASTIČNA sprememba POKALNEGA tekmovanja! Ne bo več ...

Grega Wernig
Covid-19 je vplival, vpliva in bo tudi v prihodnje vplival na marsikaj, na različne sfere v vsakdanjem življenju, poskrbel je tudi za spremembo oziroma prilagoditev formata pokalnega tekmovanja v sezoni 2021/22, ki ga je potrdil IO NZS.

»Zaradi nastalih razmer (covid-19) in dejstva, da se večina tekmovanj verjetno ne bo mogla odigrati oziroma bodo imela prednost ligaška tekmovanja pred pokalnimi (še posebej na ravni MNZ), se bo v tekmovalnem letu 2021/22 pokalno tekmovanje v članski kategoriji odigralo po prilagojenem formatu,« so sporočili s sedeža krovne organizacije.
Do zdaj je bilo v zaključnem delu tekmovanja prostora za 28 ekip, v prihodnji sezoni jih bo ta privilegij imelo le 12, in sicer 10 prvoligašev ter prvouvrščena drugoligaša iz aktualnega prvenstva. 
V prvem krogu bo igralo osem zasedb, med katerimi ne bo štirih, ki bodo slovenske barve zastopale na mednarodnem prizorišču. Omenjeni kvartet se bo v drugem krogu oziroma četrtfinalu pridružil štirim zmagovalcem prvega kroga, nakar bosta sledila še polfinale in finale, vsakič bo na sporedu le ena tekma.

Članki iz rubrike