profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

Severina Magija_1 Njena.si

Igor dan pred Severininem rojstnim dnevom ujet v ...

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

rb
rb
2 07.04.2021 07:51:07

Kocka je padla: v naslednji sezoni DRASTIČNA sprememba POKALNEGA tekmovanja! Ne bo več ...

Grega Wernig
Covid-19 je vplival, vpliva in bo tudi v prihodnje vplival na marsikaj, na različne sfere v vsakdanjem življenju, poskrbel je tudi za spremembo oziroma prilagoditev formata pokalnega tekmovanja v sezoni 2021/22, ki ga je potrdil IO NZS.

»Zaradi nastalih razmer (covid-19) in dejstva, da se večina tekmovanj verjetno ne bo mogla odigrati oziroma bodo imela prednost ligaška tekmovanja pred pokalnimi (še posebej na ravni MNZ), se bo v tekmovalnem letu 2021/22 pokalno tekmovanje v članski kategoriji odigralo po prilagojenem formatu,« so sporočili s sedeža krovne organizacije.
Do zdaj je bilo v zaključnem delu tekmovanja prostora za 28 ekip, v prihodnji sezoni jih bo ta privilegij imelo le 12, in sicer 10 prvoligašev ter prvouvrščena drugoligaša iz aktualnega prvenstva. 
V prvem krogu bo igralo osem zasedb, med katerimi ne bo štirih, ki bodo slovenske barve zastopale na mednarodnem prizorišču. Omenjeni kvartet se bo v drugem krogu oziroma četrtfinalu pridružil štirim zmagovalcem prvega kroga, nakar bosta sledila še polfinale in finale, vsakič bo na sporedu le ena tekma.

Članki iz rubrike