profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 11.03.2021 14:40:01

Predsednik Rijeke RAZKRIL, zakaj je dal Rožmanu tik pred njegovim odhodom v roke novo pogodbo (VIDEO)

sn
V posebnem pogovoru (podkastu) za Sportske novosti je alfa in omega Rijeka Damir Mišković pojasnil, zakaj na mestu trenerja ni več Simona Rožmana.

V daljšem sproščenem pogovoru je uspešen poslovnež razkril, kaj se dogaja glede gradnje novega stadiona na Kantridi. Rujevica je začasna rešitev, projekt nove Kantride pa čaka na izvedbo. "To so moje sanje. To niso prazne besede. Zame je to, če sem iskren, kot da bi sam sebi gradil spomenik. Res bi rad, da naredimo novo Kantrido. Če jo res potrebujemo glede na današnje razmere, je že druga stvar. Ampak dobili jo bomo ..."

Za nas najzanimivejši sklop v podkastu je bil kakopak tisti, ko je bilo govora o trenerjih. Matjaž Kek je Rijeko vodil na 273 tekmah, podpisal se je pod 164 zmag, 65 remijev in 44 porazov. V povprečju je osvajal 2,04 točke (68 odstotkov). Simon Rožman je zbral 60 tekem in 33 zmag, osem remijev in 19 porazov. V povprečju je osvajal 1,78 točke (59 odstotkov).


Keka je zamenjal nekdanji strateg Olimpije Igor Bišćan, njega pa Simon Rožman, ki je tudi že zgodovina. "Za vsakega od teh trenerjev, ki so odšli, mi je žal. Za vsakega od njih sem mislil, da bo na Reki ostal dalj časa, kot je. O Keku niti ne želim več govoriti, saj smo o njem povedali že vse."

Zakaj Rožmana ni več na klopi Rijeke? "Simon je bil za mene in za vse nas popoln zadetek. Gre za odličnega mladega trenerja, ki je veliko delal, veliko je dal iz sebe. Na žalost so se mu zgodili ti rezultati ... Začelo se je z zmago nad Dinamom, po kateri smo se prestrašili boja za vrh hrvaške lige. Sledile so tako imenovane lažje tekme, in če bi na njih zmagali, bi bili na vrhu z Dinamom in Osijekom v razmiku nekaj točk. Žal se je zgodilo to, kar se je zgodilo. Igra je postala drugačna, naša igra je postala živčna, potem pa še sodniške odločitve. Ne pozabimo, da je šlo na tekmah z Varaždinom, Gorico in Šibenikom vse v našo škodo. Posledično se je zamajalo vzdušje in jasno je, da trenerju ni bilo lahko. Meni je žal, da je odšel."

Zanimivo, ko je igra Rijeke že močno škripala in ko so bili rezultati že zaskrbljujoči, je dobil Rožman v roke podaljšanje pogodbe. Potem pa kmalu zatem zapustil klop kluba s Kvarnerja. "To, da smo nedavno z Rožmanom podpisali novo pogodbo, je bila želja vseh nas. V teh težkih trenutkih smo mu želeli dati podporo, da bi videl, da stojimo čvrsto za njim. A v trenerskem poslu ti včasih stvari uidejo iz rok, vendar to ne pomeni, da je Rožman slab trener in da na Reki ni dobrodošel. Ostali smo veliki prijatelji, tako kot smo tudi s Kekom in Bišćanom."

Članki iz rubrike