stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 20.02.2021 21:03:45

Klub, ki ne bo nikoli hodil sam, vse bolj ŠEPA oziroma Liverpool je (vsaj danes) MODER

Reuters
V 26. krogu angleške nogometne lige je bil na sporedu liverpoolski derbi med Liverpoolom in Evertonom, imenovan Merseyside. Z 2:0 so ga dobili gosti, ki so tako Liverpoolu zadali četrti zaporedni domači poraz, toliko neuspehov na Anfieldu ni nanizal še nikoli. Everton se je z mestnim tekmecem točkovno izenačil na šestem mestu lestvice.

Varovanci Carla Ancelottija so tekmo presenetljivo začeli napadalno, kar se jim je hitro obrestovalo. Najprej so po kotu zgrešili lepo priložnost, v tretji minuti pa napako popravili, potem ko je lepo podajo Jamesa Rodrigueza izkoristil Brazilec Richarlison.

Po zaostanku so pobudo povsem prevzeli izbranci Jürgena Kloppa, v prvem polčasu niso bili posebej nevarni, nekaj priložnosti pa so si pripravili v drugem, toda razpoloženi vratar Jordan Pickford se ni pustil premagati.

Za neučinkovitost so bili domači kaznovani ob koncu, po protinapadu je Trent Alexander-Arnold nepravilno zaustavil Dominica Calvert-Lewina, z bele točke pa je bil natančen Gylfi Sigurdsson.


Nogometaši Southamptona so proti Chelseaju prekinili niz šestih zaporednih porazov, hkrati pa preprečili tekmecem, da se veselijo pete zmage v nizu.

Southampton je Londončanom prepustil premoč v posesti žoge, a malo priložnosti. V 33. minuti je po edinem strelu v okvir vrat v prvem polčasu celo povedel, ko je svoj drugi gol na tretji tekmi po samostojni akciji dosegel od Liverpoola posojen napadalec, Japonec Takumi Minamino.

Gosti so izenačili v 54. minuti. Danny Ings je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Masonom Mountom, slednji pa je sam izkoristil najstrožjo kazen. Do konca tekme so domači prek branilca Jannika Vestergaarda zadeli prečko, priložnost za Chelsea, ki še na šesti tekmi pod vodstvom Thomasa Tuchela ni izgubil, pa je zapravil Reece James.

Na derbiju začelja sta se Burnley in West Bromwich Albion razšla brez golov, čeprav so gosti od 30. minute igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Semi Ajayi.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike