Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.12.2020 07:48:48
Deli članek:

Barcelona je po zmagi izplavala iz krize in najbolj razveselila ... JANA OBLAKA! (video)

Profimedia

Nogometni klub Barcelona je po domači zmagi proti do danes vodilnemu Real Sociedadu z 2:1 vendarle bližje vrhu španske prvenstvene lestvice. Katalonci zdaj zasedajo peto mesto, Baski pa so zaradi slabše gol razlike prvo mesto prepustili Atleticu iz Madrida.

Jan Oblak in soigralci so minuli konec tedna ostali praznih rok na mestnem derbiju proti Realu, a so po zmagi Barcelone znova na vrhu španske lige.

Katalonci so bili v prvem polčasu vnaprej odigrane tekme 19. kroga precej boljši tekmec od prvega presenečenja letošnje sezone iz San Sebastiana. Pripravili so si ogromno lepih priložnosti, a se vseeno znašli v zaostanku po iznajdljivi akciji, ki jo je z bližine zaključil Willian Jose v 27. minuti.

V 31. je s sijajnim zaključkom s slabšo desno nogo zadel Jordi Alba. Isti igralec je v 43. minuti še podal Frenkieju de Jongu za vodstvo Barcelone. Stranski sodnik je sprva dvignil zastavico, ogled posnetka v sobi za VAR pa je razkril, da Nizozemec ob zadetku ni bil v prepovedanem položaju.

V drugem polčasu je Antoine Griezmann, ki je v prvem zadel vratnico, potem ko je že preigral vratarja, z vsega dveh metrov zgrešil prazna vrata. Gosti so nato večji del drugih 45 minut pritiskali, a niso znali kaznovati Kataloncev za vse zapravljene priložnosti. Marc-Andre ter Stegen je v 84. minuti s sijajno obrambo rešil svoje moštvo po poskusu Alexandra Isaka.

S tremi točkami so se varovanci Ronalda Koemana Atleticu, Sociedadu in madridskemu Realu, ki je v torek slavil proti Athleticu iz Bilbaa s 3:1, približali na šest točk razlike. Barcelona je sicer odigrala 12 tekem, Atletico eno manj, Real Madrid eno več, Sociedad pa že 14.