Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.12.2020 02:03:45
Deli članek:

Nemčija NA NOGAH! Nekdanji klub Branka Oblaka ZGRMEL V PREPAD, grozi mu zgodovinska BLAMAŽA

V Nemčiji je Bayern številka ena in to ni nič novega, a v tem trenutku je celotna država šokirana zaradi prostega padca slavnega kluba.

Schalke je sedemkratni nemški prvak, v tem pogledu so pred njim le Bayern, Nürnberg in dortmundska Borussia. Sredi devetdesetih je osvojil tudi pokal Uefa, predvsem pa je železni repertoar bundeslige. A to očitno več ne bo, saj se je znašel v prostem padu, kot hitri vlak drvi proti drugi ligi.

Rudarji iz Gelsenkirchna imajo po 12 krogih le štiri točke, brez zmage pa so že - pozor - od 17. januarja oziroma na 28 zaporednih tekmah. Novo dno je dosegel po novem domačem porazu - z 2:0 je bil uspešnejši Freiburg. Če Schalke ne bo dosegel zmage v naslednjih treh krogih, bo izenačil negativni rekord Tasmanie Berlin, ki je bila v letih 1965 in 1966 brez zmage na 31 zaporednih tekmah.

Klubu, ki velja v Nemčiji za enega največjih, obenem je spoštovanja vreden tudi na evropskem zemljevidu, se torej ne piše nič dobrega. Le kaj na to pravi Branko Oblak, ki je za Schalke igral med letoma 1975 in 1977, zanj je bil Gelsenkirchen vmesna postaja med Splitom in Münchnom.