Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.12.2020 19:33:49
Deli članek:

Nima še dovolj! Legendarni član Barcelone se je odločil za operacijo, to je RAZLOG!

Reuters

Nekdanji nogometni zvezdnik Barcelone Andres Iniesta si je strgal stegensko mišico in bo z nogometnih zelenic odsoten vsaj štiri mesece, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Španski nogometaš se je poškodoval na zadnjem obračunu svojega kluba, japonskega Vissel Kobe v azijski ligi prvakov, so sporočili v izjavi za javnost.

Iniesta se je poškodoval prejšnji teden na tekmi proti Suwonu v četrtfinalu najbolj kakovostnega azijskega klubskega tekmovanja, testi pa so kasneje pokazali, da si je strgal desno stegensko mišico.

Šestintridesetletnega svetovnega (2010) in evropskega prvaka (2008, 2012) s špansko reprezentanco so danes uspešno operirali v Barceloni pod nadzorom zdravnikov japonskega kluba, sam pa je poseg označil kot uspešen.

"Po številnih testih sem pristal na operacijo po posvetu z zdravniki, s čimer bo okrevanje hitrejše," je za spletno stran kluba dejal Iniesta, ki velja za enega najboljših vezistov v tem tisočletju.

Največji pečat je 36-letnik pustil v Barceloni, za katero je igral 16 let, in v španski reprezentanci, na Japonskem pa igra vse od leta 2018.