Dario Varga – Srečko Debevec Dobra karma

Znanega igralca je pacient Debevc zaznamoval za ...

Alexis Sharkey Svet24.si

Znan vzrok smrti 26-letne influencerke, katere ...

janez jansa pl6 Reporter.si

Ministrstvo za zdravje nima podatka, katere ...

cepivo, covid, koronavirus Svet24.si

Jerala o precepljenosti do poletja, novem sevu in ...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Izbiro Zavoda Iskreni je potrdil Cigler Kralj ...

Karl Erjavec Odkrito.si

Bo 27. januar za Erjavca slab dan?

ugodno-oddam-sina Njena.si

Ugodno oddam sina: Nikolina presenetila s ...

nu
nu
6 29.11.2020 11:55:44

Nogomet pretresla NOVA TRAGIČNA SMRT! Umrl KULTNI TRENER, med SPREHODOM je ...

Na Portugalskem žalujejo za kultnim trenerjem.

November je zares črn mesec za nogomet. Potem ko se je svet zavil v črno po nenadni smrti legendarnega Diega Armanda Maradone, je zdaj mnogo prezgodaj ta svet zapustil tudi kultni portugalski trener Vitor Oliveira. Zanj morda še niste slišali, saj vendarle nikoli ni deloval zunaj svoje rodne domovine. Toda na Portugalskem je veljal za enega najbolj priljubljenih strokovnjakov; navsezadnje marsikaj pove podatek, da je časnik A Bola danes celotno naslovnico namenil prav njemu. 

Oliveira, ki je umrl v 68. letu starosti, je bil sprva nogometaš, nato pa je leta 1979 zajadral v svet trenerjev. Vodil je številne klube, se kar 11-krat prebil iz druge v prvo portugalski ligo in bil štirikrat izbran za najboljšega trenerja sezone v ligi Segunda. Kot trener je vodil neverjetnih 649 tekem, portugalski mediji pa ga opisujejo kot prodornega, vedno zgovornega in nasmejanega človeka, ki ga je obdajala prav posebna avra. Prav zato je tudi veljal za tako priljubljenega, čeprav nikoli ni vodil katerega od največjih portugalskih klubov. No, je pa zato sedel na klopeh Brage, Rio Aveja, Belenensesa ...

Za Oliveiro je bil usoden jutranji sprehod ob morju v rodnem kraju Matosinhos, ki je nedaleč stran od Porta. Med sprehodom mu je postalo slabo, zgrudil se je in umrl zaradi zastoja srca.

vitor oliveira
vszi

Članki iz rubrike