Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

stockholm, 70-letnica Svet24.si

Preobrat v primeru domnevnega stanovanja groze

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Mosad, Mossad, Svet24.si

Atentati, ugrabitve in vohunjenje - izraelski ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

Mariah Carey Odkrito.si

Skrita zgodba božične pesmi Mariah Carey

Domen Kumer in Špela Grošelj Njena.si

Špela Grošelj ne more brez Domna Kumra

nu
nu
1 22.11.2020 16:14:45

Besni Korejci naposled DOBILI ODŠKODNINO, Cristiano Ronaldo pa bržčas ni več DOBRODOŠEL v Južni Koreji (VIDEO)

Reuters
Sodišče se je postavilo na stran navijačev, zdaj je znana tudi višina odškodnine.

Ko je Juventus julija lani v okviru pripravljalnega obdobja pristal na igranje tekme v Seulu (pomeril se je s selekcijo tamkajšnje K-League), je organizator (podjetje za promocijo dogodkov The Fasta) odmevni dogodek oglaševal predvsem – s Cristianom Ronaldom. Slavni Portugalec se je pojavljal vsepovsod, 65.000 vstopnic, ki so obljubljale Ronalda v živo od blizu, pa je bilo prodanih v manj kot treh minutah.

Torinčani so v Južno Korejo zamujali, zato je bila tekma za eno uro preložena, toda to navdušenih južnokorejskih navijačev ni ujezilo, na Ronalda so bili pripravljeni čakati tudi dlje. A glej ga zlomka, Portugalec se na igrišču ni pojavil, srečanje si je (domnevno zaradi preutrujenosti) ogledal s klopi za rezervne igralce. Navijači so bili najprej razočarani, potem je nastopila jeza, na koncu bes. 


Eden od navijačev se po dogodku nikakor ni pomirili in celo sedel na letalo ter odletel na Švedsko, kjer je Juventus igral prijateljsko tekmo z madridskim Atleticom. Kvak Ji hjuk, ki zase pravi, da je že nekdanji navijač Juventusa in Ronalda, se je v hotelu, kjer so bivali Italijani, soočil z nogometnim zvezdnikom. "Zakaj nisi igral v Koreji?" je kričal na Portugalca, ta pa ga je ignoriral in odhitel stran.


Zgodba se ni kar tako končala, 162 najbolj prizadetih navijačev je podjetje The Fasta tožilo zaradi duševnih bolečin. Dolgo je trajalo, ampak se je izplačalo. Sodišče v Seulu je poldrugo leto pozneje stopilo na stran navijačev in odločilo, da mora organizator vsem navijačem vrniti polovico cene vstopnice (cene so bile v razponu od 23 do 300 evrov) in vsakemu dodati še 38 evrov za duševne bolečine.

Vodstvo K-League je za zaplet obtožilo Juventus in od Italijanov zahtevalo opravičilo, a ga ni dočakalo.

Jeza Južnokorejcev zaradi dogodka je postala zelo odmevna in se iz športne javnosti razširila na vso populacijo. Na spletu se je celo rodila fraza 'obnašati se kot Ronaldo', ki je namenjena tistemu, ki ne izpolni dane obljube.

Članki iz rubrike