profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 12.07.2020 10:21:52

UF, LIVERPOOLU se rekord vendarle izmika ... Ali pač ne? Vse še ni izgubljeno

Reuters
Zasedba z Anfielda je na domačem stadionu remizirala.

Liverpool je v 35. krogu angleškega prvenstva le remiziral na domači tekmi proti Burnleyju. Po zadetkih Andyja Robertsona za domače in Jaya Rodrigueza za goste se je dvoboj končal z 1:1, s čimer si je že okronani angleški prvak otežil pot do rekorda po številu osvojenih točk.

Najboljše moštvo v Angliji v letošnji sezoni lovi le še rekorde. Do tistega po številu osvojenih točk, ki ga ima s 100 točkami Manchester City iz sezone 2017/18, pa bo po tokratnem remiju prišel malce težje, saj imajo po 35 krogih na računu 93 točk. Na voljo je še devet točk.

Burnley je na Anfieldu odščipnil dve točki prvakom, s čimer ostaja v boju bodisi za nastop v skupinskem delu lige Europa bodisi za nastop v kvalifikacijah tega tekmovanja. Na devetem mestu za šestim Wolverhamptonom (52 točk) zaostaja za dve točki, za sedmim Sheffieldom (51) pa le točko. Vmes je še Arsenal, ki ima tako kot Burnley 50 točk.

Varovanci Seana Dycha so postali prvi klub po Leicestru (30. januar 2019), ki je na gostovanju pri Liverpoolu osvojil vsaj točko. Niz brez oddanih točk na svojem stadionu pa se je za Liverpool končal po 24 zaporednih zmagah.

Spodrsljaj si je v boju za mesta, ki vodijo v ligo prvakov, privoščil Chelsea. Sheffield United je bil namreč na domačem stadionu premočan tekmec. Za zmago s 3:0 je dva zadetka prispeval David McGoldrick, enega pa je dodal Oliver McBurnie.

Chelsea ima na tretjem mestu točko več od Leicestra in dve več od Manchester Uniteda, ki imata tekmo manj od modrih iz Londona. Leicester bo v nedeljo gostoval pri Bournemouthu, rdeče vrage pa v ponedeljek čaka domači obračun proti Southamptonu.

Pred Chelseajem, Leicestrom in Unitedom pa je na drugem mestu Manchester City, ki v večernem obračunu ni imel težav z Brightonom. V gosteh so varovanci Pepa Guardiole slavili s 5:0. Tri zadetke je ob visoki zmagi prispeval Raheem Sterling, po enkrat pa sta bila uspešna še Gabriel Jesus in Bernardo Silva.

Po prvih tekmah 35. kroga je bilo že jasno, da Norwich zapušča angleško elito. West Ham, ki se krčevito bori za prvoligaški status, je pri kanarčkih slavil s 4:0 in jih pahnil v drugi rang tekmovanja. Pomembne zmage v boju za obstanek se je veselil tudi Watford, ki je z 2:1 ugnal moštvo Newcastla.

West Ham in Watford (oba 34 točk) imata pred 18. Bournemouthom zdaj šest točk naskoka ob tekmi več. Norwich je na dnu z 21.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike