Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.07.2020 20:48:07

Vse tekme lige prvakov za ZAPRTIMI VRATI, Real bo moral vseeno v Manchester

Reuters
Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes sporočila, da bodo vse tekme na zaključnem turnirju lige prvakov med 12. in 23. avgustom v Lizboni minile brez pristnosti gledalcev.

Isti ukrepi bodo veljali tudi za vse štiri neodigrane tekme osmine finala lige prvakov ter vse tekme evropske lige in ženske lige prvakinj.

"Člani izvršnega odbora Uefe so glede na trenutne razmere sprejeli odločitev, da bodo vse nadaljnje tekme pod okriljem Uefe odigrane za zaprtimi vrati. Uefa vseskozi spremlja razmere in bo pravočasno predlagala popolno ali delno odpravo te odločitve," so v izjavi za javnost zapisali pri Uefi, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin.

Uefa je odločitev o tem sprejela le dan pred četrfinalnim žrebom v Nyonu. Žreb parov v ligi prvakov se bo v petek začel ob 12. uri, v evropski ligi pa ob 13. uri.

V četrtfinale najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini so se že uvrstili Atalanta iz Bergama Josipa Iličića, Atletico Madrid Jana Oblaka, Leipzig Kevina Kampla in PSG.

Za štiri prosta mesta se potegujejo Real Madrid in Manchester City (Angleži po prvi tekmi vodijo z 2:1), Bayern in Chelsea (Nemci vodijo s 3:0), Lyon in Juventus (Francozi so v prednosti 1:0) ter Napoli in Barcelona (ekipi sta prvo tekmo odigrali neodločeno z 1:1).



Uefa je odločila, da bodo te štiri neodigrane tekme lige prvakov na sporedu 7. in 8. avgusta, Juventus, Bayern, Manchester City in Barcelona pa jih bodo lahko priredili na svojih stadionih.

Uefa načrtuje, da bodo evropsko ligo lahko dokončali z enakim formatom, torej najboljša osmerica bo odigrala turnir v Nemčiji, finale pa bo predvidoma 21. avgusta v Kölnu.

Na prvih tekmah osmine finala evropske lige je Istanbul Basaksehir doma premagal Koebenhavn z 1:0, Manchester United je v Linzu slavil s 5:0, Šahtar v Wolfsburgu z 2:1, Basel pa je v Frankfurtu ukanil Eintracht s 3:0. Glasgow Rangers so doma izgubili proti Bayerju iz Leverkusna z 1:3, pirejski Olympiakos in Wolverhampton sta se razšla z neodločenim izidom 1:1.

Prva obračuna med Sevillo in Romo ter milanskim Interjem, kjer igra Samir Hanadanović, in Getafejem sploh še nista bila odigrana.

Ženski zaključni turnir lige prvakinj, na katerem bo nastopilo osem ekip, bo med 21. in 30. avgustom v San Sebastianu in Bilbau.

Značke: nogomet, uefa

Članki iz rubrike