klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
1 09.07.2020 19:01:45

RADENKO MIJATOVIĆ: "Kek na klopi Dinama? Poglejte ..."

Martin Metelko
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je danes obvestil predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenka Mijatovića o zanimanju Dinama za prevzem mesta glavnega trenerja zagrebškega kluba. Mijatović je ob tem za STA dejal, da si želi in računa, da bo Mariborčan delo v reprezentanci nadaljeval.

Več hrvaških medijev s športnim časnikom Sportske novosti na čelu je danes pisalo o velikem zanimanju Dinama za 58-letnega slovenskega selektorja, ki je med marcem 2013 in septembrom 2017 že vodil hrvaškega prvoligaša, in sicer Rijeko. S klubom je tudi osvojil dvojno krono v sezoni 2016/17.

Zanimanje Dinama je za STA potrdil Kek. Ta naj bi od serijskega hrvaškega državnega prvaka prejel precej konkretno ponudbo, a sam izpostavlja, da je trenutno vezan na slovensko reprezentanco. "Bistvo vsega je, da imam veljavno pogodbo z NZS, ki velja še nekaj časa," je za STA dejal Kek, ki se je danes na to temo sestal z Mijatovićem.

Kot je pojasnil Kek, se je leta 2018 z največjim veseljem vrnil na klop reprezentance tik pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Četudi se reprezentanci ni uspelo kvalificirati za Euro v prvo, Kek poudarja, da sta njegovo delo in pogodba bila zastavljena na daljši rok.



Da Dinamo snubi Keka, je za STA potrdil tudi Mijatović, ki je potrdil današnji pogovor s slovenskim selektorjem. Ob tem ocenjuje, da bo Kek o ponudbi moral razmisliti, a poudarja, da za zdaj ni nobenih sprememb glede njegovega dela. Upa tudi, da jih ne bo, saj računa, da bo Kek želel izvesti, kar si je zastavil z reprezentanco.

Kek ima z NZS pogodbo do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024. NZS se je s tem zavezala k razvoju reprezentance na dolgi rok, Mijatović pa je dosedanje delo selektorja ocenil kot uspešno.

Ob tem je prvi mož NZS potrdil tudi, da Kek ne bi mogel opravljati dvojne funkcije selektorja in trenerja, saj gre po njegovem mnenju v obeh primerih za delo, ki zahteva polnega človeka.

Članki iz rubrike