andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 31.05.2020 12:33:37

Madžarski nogomet se je vrnil z navdušenimi navijači

Nikola Miljković
Navijači so se na Madžarskem vrnili na tribune stadionov po več kot dveh mesecih prekinitve prvenstva zaradi novega koronavirusa. Gre za prvo državno prvenstvo, ki se je po prekinitvi zaradi covida-19 vrnilo ob prisotnosti gledalcev na tribunah, medtem ko drugod igrajo ali zaganjajo nogomet za zaprtimi vrati.

Madžarska nogometna zveza je prisotnost navijačev v sodelovanju s tamkajšnjimi oblastmi dovolila ob določenih pogojih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Med gledalci mora biti vsaka druga vrsta prazna, zaseden pa je lahko le vsak četrti sedež.

Navijači so po poročanju AFP navdušeni nad vrnitvijo na stadione. "Držali se bomo navodil, saj bi lahko v primeru, da jih kršimo, spet zaprli stadione," je za AFP dejal 36-letni Richard Kovacs, navijač Diosgyora iz Miskolca.


Na domači tekmi proti Mezokovesdu, ki jo je Diosgyor dobil z 1:0, se je na tribunah zbralo 2255 med seboj oddaljenih gledalcev, kar je nekaj manj kot povprečje 3000 na tekmah madžarske lige. Eden od navijačev se je ob teh številkah na družbenih omrežjih pošalil, da so že prej na Madžarskem upoštevali pravila minimalne medsebojne razdalje.

Na lestvici po nepopolnem 26. krogu vodi klub slovenskega reprezentančnega branilca Mihe Blažiča, Ferencvaros, ki ima s tekmo manj osem točk prednosti pred MOL Fehervarjem.

Na Madžarskem se je sicer v času epidemije z virusom sars-cov-2 okužilo 3876 oseb, zabeležili pa so 526 smrtnih primerov.

Članki iz rubrike