Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 20.05.2020 11:18:08

Ni veliko manjkalo in MESSI ter GUARDIOLA bi pristala v MADRIDU?!

Reuters
Kaj bi bilo, če bi bilo.

Getafe je po vrnitvi v elitno špansko ligo postal stabilen prvoligaš. Še več, v zadnjih dveh sezonah trka celo na vrata lige prvakov. V tej luči bi lahko zapisali, da klub iz predmestja Madrida preživlja zlato dobo. Celo boljše obdobje kot pred ducat leti, ko so dvakrat zaigrali v finalu kraljevega pokala, v pokalu Uefa pa so se uvrstili v četrtfinale.

Še kakšno leto ali dve pred tem sta se pred vrati kluba znašla moža, ki ju danes uvrščamo med največje mojstre svojega poklica. Če gre verjeti dolgoletnemu predsedniku Angelu Torresu, naj bi bila pred vrati Getafeja nekoč Lionel Messi in Pep Guardiola.


Torres se rad pohvali, da je v dobrih odnosih z nekdanjim predsednikom Barcelone Joanom Laporto. In prav njuno prijateljstvo je botrovalo k temu, da se je neki golobradi osemnajstletnik po imenu Lionel Messi znašel pred vrati stadiona Alfonoso Perez. "V njegovem prvem ali drugem letu v A-ekipi Barce smo bili zelo blizu dogovoru, da pride na posodo v Getafe. Na koncu takratni trener Barce Rijkaard ni prižgal zelene luči in ostalo je zgolj pri željah," je v pogovoru za Marco razlagal Torres.

Nekaj let kasneje se je podobna zgodba ponovila tudi s Pepom Guardiolo. Slednji je bil takrat na začetku svoje trenerske poti, prakso pa je opravljal v B-ekipi katalonskega velikana. Rijkaard se je poslavljal z Nou Campa, seznam kandidatov za njegovega naslednika pa je bil kratek, na koncu sta na njem ostala zgolj Michael Laudrup, ki je v sezoni pred tem Getafe popeljal v finale kraljevega pokala in četrtfinale pokala Uefa, in Pep Guardiola. Laporta ob tem ni bil prepričan, da je Guardiola že dovolj izkušen in da ima dovolj kilometrine za klop A-ekipe. "Bilo je na žrebu evropskih pokalov v Nyonu, kjer sva se srečala s športnim direktorjem Barce Txikijem Begiristainom. Ideja je bila, da se naš trener Michael Laudrup preseli na Camp Nou, v nasprotni smeri pa pripotuje Guardiola.  

A na koncu je Laporta vendarle tvegal in ponudil priložnost Guardioli. In vse ostalo je zgodovina.

Članki iz rubrike