Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.05.2020 21:17:01
Deli članek:

Bayernu uspel veliki met! Zadržal je zvezdnika, enega svojih najpomembnejših členov!

vszi

Nemški časnik Bild poroča, da je španski nogometni igralec sredine igrišča Thiago Alcantara podaljšal pogodbo z Bayernom iz Münchna. Devetindvajsetletni Španec je imel veljavno pogodbo z bavarsko ekipo do junija 2021, dolžina nove pogodbe pa ni znana.

Alcantara je rdeči dres bavarske ekipe prvič oblekel leta 2013, ko je za 25 milijonov evrov prestopil iz Barcelone. V tem obdobju je z Bayernom šestkrat slavil v nemškem prvenstvu in trikrat v pokalu. Na 227 domačih in mednarodnih tekmah je skupno dosegel 31 golov.

Nemški nogometni velikan je v začetku tega leta podaljšal sodelovanje s trenerjem Hansijem Flickom in napadalcem Thomasom Müllerjem do leta 2023, še vedno pa se pogaja za podaljšanje sodelovanja z nemškim vratarjem Manuelom Neuerjem in avstrijskim bočnim igralcem Davidom Alabo.

Športni direktor Hasan Salihamidžić je pred kratkim dejal, da želi Bayern v poletnem prestopnem roku pripeljati "eno veliko nogometno ribo", prvi na seznamu želja pa je nemški reprezentant Leroy Sane, trenutno član angleškega Manchester Cityja.