Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
R.T.
R.T.
05.05.2020 16:47:11
Deli članek:

V prometni nesreči UMRL mladi nogometaš! Tole je GROZLJIV videoposnetek tragičnih trenutkov! (video)

Youtube

Šestnajstletni Josip je za vedno zaprl svoje oči. Tragična prometna nesreča je terjala še eno mlado življenje, medtem ko se 17-letni mladenič še vedno bori za svoje življenje.

Znanih je vse več podrobnosti o tragični prometni nesreči, do katere je prišlo v noči s ponedeljka na torek na Liburnski obali v Zadru. Dvajsetletni voznik audija je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v robnik in drog javne razsvetljave. Avtomobil je prebil zaščitne stebričke in zletel v morje, končalo se je tragično. Kot je videti na videoposnetku, bi bilo lahko usodno tudi za dva mimoidoča sprehajalca, ki sta se v zadnjem trenutku izognila trčenju.

Policisti so danes potrdili, da so bili v avtomobilu štirje mladeniči, 16-, 17-, 20- in 22-letnik. En od udeležencev prometne nesreče je na kraju umrl, v bolnišnico so prepeljali trojico. Zadrski zdravniki pa kljub naporom niso uspeli rešiti enega od treh poškodovanih.

Sedemnajstletni sopotnik je po besedah direktorja zadrske bolnišnice Edija Karuca še vedno v kritičnem stanju, medtem ko jo je 22-letnik odnesel z lažjimi poškodbami. "Hudo poškodovani mladenič je v kritičnem stanju, trenutno je priključen na respirator na oddelku za intenzivno nego," je povedal Karuc.

Po besedah očividca je 22-letnik sam priplaval na površje: "Rekel je le 'trije so še notri', preden so ga odpeljali reševalci. Nihče od mimoidočih ni upal skočiti v morje, ničesar nismo videli, bilo je tako temno. Avto je hitro potonil, v 30 sekundah".

Hrvaški portal Index poroča, da sta udeleženca prometne nesreče, ki sta preživela, doma v Turnju, medtem ko je dvojica umrlih iz Zadra. Najmlajša žrtev je 16-letni Josip Brkljačić, ki je bil nadebudni mladi nogometni igralec kluba Primorac Biograd. Številni hrvaški nogometni klubi so se na družbenem omrežju Facebook že poslovili od mladega Josipa.