Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 08.04.2020 10:21:09

Tudi REAL bo ZNIŽAL PLAČE! Za koliko? Odločitev KRALJEVEGA KLUBA je dvignila precej prahu ...

Profimedia
Po Barceloni in Atleticu so se tudi pri Realu odločili, da bodo znižali plače svojim nogometašem.

Poročali smo že, da so se tako pri Barceloni kot pri Atleticu odločili, da bodo drastično znižali plače svojim nogometašem v obdobju pandemije koronavirusa, in sicer kar za 70 odstotkov.

Zdaj so se za zmanjšanje plače odločili tudi pri Realu iz Madrida, toda njihova odločitev je precej drugačna v primerjavi z odločitvijo njihovih obeh največjih rivalov. Pri Realu so se odločili, da bodo svojim nogometašem plače znižali za 12 oziroma 20 odstotkov, odvisno od tega, ali se bo sezona nadaljevala. Če se bo nadaljevala, se bodo morali Sergio Ramos, Luka Modrić, Karim Benzema in druščina sprijazniti z 12 odstotkov nižjo plačo, v nasprotnem primeru z 20 odstotkov.

"To je okvir znotraj katerega bo uprava sklenila dogovor z igralci. Plač ne bomo zmanjšali zaposlenim, temveč samo igralcem, ker nas na to obvezuje La Liga," je za Hino spregovoril uslužbenec Reala iz Madrida. La Liga je pozvala klube prve in druge španske lige, da naj zaradi težke finančne situacije zniža plače svojih nogometašev, španski sindikat nogometašev AFE pa se ne strinja s to idejo in obtožuje La Ligo, da ni pripravila finančnega fonda za pomoč klubom v času krize. "Branili bomo svoje delovne pravice," so zapisali pri AFE.

"Zmanjšanje plače je kot donacija v prazno," pa je vse skupaj pokomentiral Toni Kroos, vezist Reala. "Sam sem naklonjen ideji, da se igralcem izplača kompletna plača, vsakdo pa naj z njo naredi razumne stvari. Vsakdo naj pomaga, kjer je to potrebno, takšnih mest je zares veliko," je še dodal nemški reprezentant.

Značke: real-madrid, plače

Članki iz rubrike