Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 07.04.2020 20:15:57

Tudi Katarci zanikajo nečednosti pri pridobivanju SP 2022

Katar se je odzval na najnovejše očitke ameriških preiskovalni organov in ostro zanikal korupcijo pri dodelitvi organizacije svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022 tej zalivski državi. Podobno je pred tem zatrdilo tudi rusko politično vodstvo glede SP v največji državi sveta leta 2018.

"Odločno zanikamo vse obtožbe, ki so se pojavili v sodnih dokumentih. Gre za dokumente dolgega procesa obtožb, ki pa ne posegajo v SP 2018 in 2022. Kljub letom lažnih obtožb dokazov, da je Katar neetično pridobil organizacijo SP, nikoli ni bilo," so med drugim sporočili iz vodstva katarskega emirata.

"Rusija je dobila pravico za izvedbo SP na povsem zakonit način," je nekaj ur pred tem med drugim dejal Dimitrij Peskov, tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina.

S tem so se Kremelj in Katarci odzvali na razkritja ameriških tožilcev, ki so objavili nove podrobnosti v zvezi z odmevnim korupcijskim škandalom v Mednarodni nogometni zvezi leta 2015 glede boja za medijske pravice in organizacije SP 2018 in 2022.


Dva nekdanja uslužbenca ameriškega medijskega giganta Fox ter delavec španskega medijskega konglomerata Imagina so obtoženi korupcije, bančne prevare in pranja denarja.

Nekdanja uslužbenca podjetja 21st Century Fox Hernan Lopez in Carlos Martinez se soočata z obtožbami tožilstva glede korupcije, poleg njiju tudi Gerard Romy, ki je delal za španski medijski konglomerat Imagina.

Trojica je obtožena, da je plačala na milijone dolarjev podkupnin Fifinim delegatom zvez Conmebol in Concacaf, krovnim organizacijam Južne, Severne in Centralne Amerike ter Karibov, v zameno za glasovanje pri pridobitvi donosnih televizijskih pravic za regionalna tekmovanja in kvalifikacije za svetovni prvenstvi leta 2018 in 2022.

Primer je del vseobsežnega korupcijskega škandala v Mednarodni nogometni zvezi Fifi iz leta 2015, ki je odnesel celoten vrh Fife na čelu z dolgoletnim predsednikom Seppom Blatterjem.

Značke: nogomet, sp, katar

Članki iz rubrike