Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 07.04.2020 12:38:50

KLJUB KORONA VIRUSU... Prvi nogometaš, ki bo prišel do MILIJARDE

V teh negotovih časih, ko je gospodarstvo v razsulu, ko mnoga podjetja 'dihajo na škrge', ko ni športnih dogodkov, pa...

Cristiano Ronaldo bo postal prvi nogometni milijarder. In to kljub temu, da se je svet skoraj ustavil in, da se nogomet ne igra. Po napovedih več znanih finančnih podjetij, pa bo Ronaldo še letos postal prvi nogometaš, ki bo 'vreden' več kot milijardo ameriških dolarjev.
Nogomet je res milijardni posel, toda še noben nogometaš doslej kot posameznik ni zaslužil milijarde dolarjev. V letu 2020 pa se bo to spremenilo. Tako poroča tudi najbolj znani finančni tednik Forbes – CR7 bo kot tretji športnik v zgodovini presegel milijardno mejo. Prvi, ki mu je to uspelo, je bil ikona golfa Tiger Woods (leta 2009), sledil mu je boksar Floyd 'Money' Mayweather, ki mu je to uspelo pred tremi leti. Vsi trije, z Ronaldom vred, so še aktivni v svojih športnih karierah. No, leta 2015 pa je milijarder postal tudi Michael Jordan, največji košarkar vseh časov, ki pa je večino denarja zaslužil po aktivni športni karieri. Blizu milijarde je tudi največji teniški zvezdnik Roger Federer.


Za Ronalda je največji vir zaslužka njegova blagovna znamka CR7, njegova zaslužek z igranjem nogometa (njegova letna plača je okoli 30 milijonov), pa je bolj kot ne kaplja v morje oziroma na njegov bančni račun. Ogromno denarja dobi tudi od različnih sponzorskih pogodb.
Leta 2019 je Ronaldo neposredno zaslužil okoli 100 milijonov evrov, od tega 63 milijonov na račun igranja v Juventusu (plača, bonusi, delež od prodaje dresov, navijaških artiklov...).

Članki iz rubrike